Σε μεταλλουργεία και ΑΠΕ

Ο Όμιλος Βιοκαρπέτ είναι προσηλωμένος στο πλάνο του και αυτό φαίνεται να του δίνει πράσινα πρόσημα στην εξέλιξη του αλλά και στην επόμενη ημέρα..

 

Δεν είναι τυχαίο πως το 2018 επέστρεψε στην κερδοφορία αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών κατά 13,5%.

 

Βασικός άξονας της εξέλιξης αυτής ήταν η επίδοση της θυγατρικής εταιρείας προφίλ αλουμινίου Exalco.

 

Στα αξιοσημείωτα της διετίας 2017-2018 είναι η καταγραφή θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ (+904 χιλ. το 2017 και +1,504 εκατ. πέρυσι) παρά την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων (4,1 εκατ. το 2018), γεγονός που μείωσε ισόποσα τον καθαρό δανεισμό του εισηγμένου Ομίλου.

 

Η διοίκηση της εταιρείας θεωρεί ως θετικές τις φετινές προοπτικές της εισηγμένης, επισημαίνοντας:

 

«Οι προοπτικές του ομίλου για το 2019 είναι θετικές. Ο όμιλος πλέον εμφανίζει θετικά οικονομικά αποτελέσματα, με αύξηση των πωλήσεων, κυρίως μέσω της θυγατρικής Εταιρείας Exalco, η οποία με την υλοποίηση της νέας επένδυσης, αναμένουμε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και των οικονομικών αποτελεσμάτων.

 

Όσον αφορά την μητρική Βιοκαρπέτ ΒΙΟΚΑ 0,00% (κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητα), η νέα επένδυση που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019, δηλαδή ενός φωτοβολταϊκού σταθμού 4.000Kw, καθώς και οι προσπάθειες για μείωση του κόστους και αύξηση των πωλήσεων, θα βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική της κατάσταση. Επίσης, η είσοδος του ομίλου στη λιανική πώληση μέσω των υποκαταστημάτων που έχει σήμερα, αλλά και των μελλοντικών που θα δημιουργήσει, θα βελτιώσει το ποσοστό του μικτού κέρδους, αλλά και τον δείκτη ρευστότητας. Σήμερα, υπάρχουν στον όμιλο 10 υποκαταστήματα του κλάδου μεταλλουργίας και 8 υποκαταστήματα της κλωστοϋφαντουργίας».

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈρευνες για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Επόμενο άρθροΕπεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε περιοχές της Αττικής