Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ανοίξουν, εκτός απροόπτου, οι πλατφόρμες για τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

 

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις από την Ολομέλεια της Βουλής, άνοιξε το δρόμο για τους οφειλέτες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

 

Η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στα Ταμεία αναμένεται να παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι τις 28 Ιουνίου θα είναι ενεργοποιημένη η πλατφόρμα για τα χρέη στην Εφορία.

 

Ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη στα ταμεία

 

Η διαδικασία:

 

-Μπαίνοντας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, ο οφειλέτης χρησιμοποιεί τον ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) και τον ΑΦΜ, για να ενημερωθεί για το ύψος του χρέους του.

 

-Στη συνέχεια ενημερώνεται για το διπλό «κούρεμα» της βασικής οφειλής κατά περίπου 55% και των προσαυξήσεων κατά 85%.

 

-Κατόπιν θα βλέπει το τελικό ποσό που θα πρέπει να πληρώσει το οποίο θα είναι μειωμένο κατά στο 68% με 70% και τον αριθμό των δόσεων μέσα στις οποίες μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή του και φυσικά το ύψος της μηνιαίας δόσης.

 

-Εάν αποδεχθεί τη νέα μειωμένη οφειλή θα προχωρήσει ηλεκτρονικά στην αποδοχή της νέας ρύθμισης της οφειλής του.

 

-Η ρύθμιση ενεργοποιείται με την πληρωμή της πρώτης δόσης και παραμένει σε ισχύ όσο οφειλέτης είναι συνεπής.

 

120 δόσεις για χρέη στην εφορία

 

Ο ενδιαφερόμενος μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ καλείται να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

 

-Εισέρχεται στον κόμβο με τους κωδικούς του taxis, θα επιλέγει ρυθμίσεις οφειλών και εκεί θα βρίσκει και τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

 

-Κατόπιν θα ενημερώνεται για το ύψος της οφειλής του και τις προσαυξήσεις με τις οποίες βαρύνεται η οφειλή.

 

-Με ένα κλικ θα απαντά εάν είναι σε άλλη ρύθμιση ή όχι και το σύστημα αυτομάτως θα εμφανίζει το ύψος του εισοδήματος που είχε δηλώσει στην περυσινή του φορολογική δήλωση καθώς και τον αριθμό των προστατευμένων τέκνων.

 

-Εάν το εισόδημα υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ θα υπολογίζεται η φοροδοτική του ικανότητα, το ποσό δηλαδή που μπορεί να πληρώνει το χρόνο. Βάσει αυτού και με δεδομένο ότι η ελάχιστη μηνιαία δόση καθορίστηκε στα 30 ευρώ και ο αριθμός των δόσεων ξεκινά από τις 18 και φθάνει τις 120 θα διαμορφώνεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων που θα κερδίζει ο φορολογούμενος.

 

-Στη συνέχεια θα πληροφορείται τον αριθμό των δόσεων και την ελάχιστη δόση, που θα πρέπει να καταβάλει κάθε μήνα.

 

-Μόλις ολοκληρωθεί της διαδικασίας θα αναρτάται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων και εκδίδεται η Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής με βάση την οποία θα πρέπει να καταβληθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών η πρώτη δόση της ρύθμισης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΡΙΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Κύπρου – Γαλλίας για την άμυνα