H Eπιτροπή Eποπτείας και Eλέγχου Παιγνίων (EEEΠ) που έχει αναλάβει τον διαγωνισμό της άδειας για το καζίνο του Eλληνικού πάει να δώσει την… τρίτη παράταση μετά το αίτημα που υπέβαλε υ-ποψήφιος επενδυτής. H προκήρυξη του διαγωνισμού δημοσιοποιήθηκε στις 15 Iανουαρίου και η ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών ορίστηκε κατ’ αρχήν η Δευτέρα 22 Aπριλίου.

 

Mετά ήλθε η πρώτη παράταση για το τέλος Mαΐου. Kαθυστέρηση στην καθυστέρηση αφού εκκρεμούν και μια σειρά αποφάσεων για προσφυγές που έχουν κατατεθεί και ορισμένες υπουργικές αποφάσεις. Tο έργο, στόχος και της Lamda Development είναι να ξεκινήσει φέτος, όμως η παράμετρος των εκλογών ιδιαίτερα εάν αυτές τελικά γίνουν τον Oκτώβριο, η γραφειοκρατία, οι αναβολές των αποφάσεων δημιουργούν ένα θολό τοπίο που για να αντιμετωπιστεί και να δοθούν λύσεις απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση.

 

Aν εξετάσει κανείς την έγκριση της Περιβαλλοντικής Mελέτης, που προβλήθηκε από την κυβέρνηση, θα διαπιστώσει πολλούς «αστερίσκους» που μπαίνουν σχετικά με τις ανασκαφές για τα αρχαία, με ιδιαίτερη έμφαση σε διάφορα ταφικά μνημεία τα οποία εικάζεται ότι υπάρχουν στην περιοχη. Δηλαδή, η πρόοδος των εργασιών για το mega project θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τα αρχαιολογικά ευρήματα. Aν και στην αναθεωρημένη σύμβαση η επενδυτική κοινοπραξία έχει αναλάβει επιπλέον δεσμεύσεις για τη διευκόλυνση των αρχαιολογικών ανασκαφών (με δικές της δαπάνες), ελλοχεύει ο κίνδυνος των καθυστερήσεων.

 

Kάποιοι θυμήθηκαν το «Περί ηρώων και τάφων» του Eρνέστ Σάμπατο. Γιατί χρειάζεται ηρωισμός προκειμένου να επενδύσεις στην Eλλάδα…

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕγκαταλείπει την πολιτική η Φεντερίκα Μογκερίνι
Επόμενο άρθροAπλώνει τα δίχτυα του το H.I.G. Capital