Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρσης, Ροδόλφος Μορώνης. Το ΕΣΡ, με ανακοίνωσή του ανήγγειλε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του, αναφέροντας ότι «τα μέλη της Ολομέλειας, οι ειδικοί συνεργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του».

Ο Ροδόλφος Μορώνης γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες («Μεσημβρινή», «Τα Νέα», «Βραδυνή») ενώ κατά καιρούς έχει αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε τηλεοπτικά κανάλια. Υπήρξε συντονιστής ειδήσεων στην Eurovision, γενικός διευθυντής της ΕΤ-1 (1989 – 1990), μέλος του ΕΣΡ (2002 – 2005), καθώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ (20/5/2014 – 11/9/2014), πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων -ΙΟΜ (2005-2011) και πρόεδρος του European Audiovisual Observatory (2010).

Κατά την περίοδο 1995-2000 δίδαξε τηλεοπτική δημοσιογραφία στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2007 κατά την προεκλογική περίοδο ανέλαβε υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ στις 28 Αυγούστου 2015, κατά τον διορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βασιλικής Θάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ανέλαβε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, μέχρι τη διενέργεια εκλογών, στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Έχει μεταφράσει θέατρο (Το «Πινγκ Πονγκ» του Α. Ανταμώφ, που ανεβάστηκε στο ΚΘΒΕ και το «Μιλούσαμε για τριαντάφυλλα» του Φρανκ Γκιλρόυ) και έχει συγγράψει τα βιβλία: «Πολιτικός κινηματογράφος: σημειώσεις μελέτης σε πρώτο στάδιο» και «Εισαγωγή στην ποίηση του Ζακ Πρεβέρ.

Συλλυπητήρια από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκος Βούτσης

Τα θερμά συλλυπητήριά του για την απώλεια του αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφου Μορώνη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Ροδόλφου Μορώνη, αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και διακεκριμένου δημοσιογράφου με μακρά πορεία στον δημόσιο βίο της χώρας. Ο Ροδόλφος Μορώνης υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία του τύπου αναδεικνύοντας την ευθύνη των λειτουργών του για την ποιότητα της δημοκρατίας και έδωσε μάχες, και στις πιο δύσκολες στιγμές, κατά της συγκέντρωσης της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης. Το κύρος του και η ευρύτατη εκτίμηση στο πρόσωπό του, τόσο από τον πολιτικό όσο και από τον δημοσιογραφικό κόσμο, τον ανέδειξαν επί σειρά ετών στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, του οποίου διετέλεσε αντιπρόεδρος από το 2016 έως τον αδόκητο θάνατό του. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».


Συλλυπητήρια από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ Λευτέρης Κρέτσος και οι συνάδελφοί του στην ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας εκφράζουν τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Ροδόλφου Μορώνη.

Συλλυπητήρια από την ΕΡΤ

«Με τον θάνατο του αντιπροέδρου του ΕΣΡ Ροδόλφου Μορώνη ο δημόσιος βίος χάνει έναν ευπατρίδη της δημοσιογραφίας. Μένει όμως το υψηλό παράδειγμα ήθους, το οποίο ο εκλιπών αφήνει ως παρακαταθήκη σε όλους μας. Ο Ροδόλφος Μορώνης εργάσθηκε στην ΕΡΤ επί σειρά ετών, αγάπησε και αφοσιώθηκε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και συνεισέφερε ουσιαστικά με κύρος, τον επαγγελματισμό και το έργο του.
Η Διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλειά του και θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠΟΕ-ΟΤΑ: Aναστολή της στάσης εργασίας της 5/6/2019
Επόμενο άρθρο37 χρόνια ζωής και δράσης της ΗELMEPA