Μοιράσου το άρθρο:

Σε γνώση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου ήρθε το απαράδεκτο συμβάν που σημειώθηκε από ιερέα εντός του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων στο χωριό Φλάτσια της Χίου κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Ο Χιώτης βουλευτής κατέθεσε την αναφορά για το περιστατικό στον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο και την κοινοποίησε τόσο στην Ιερά Σύνοδο όσο και στον Αρχιεπίσκοπο, ως Πρόεδρο αυτής.
Στην επιστολή γίνεται λεπτομερή αναφορά στο επεισόδιο και στο γεγονός ότι ο ιερέας ήταν ακόμα ενδεδυμένος με τα άμφια και η πράξη του προσέβαλε τόσο το σχήμα του όσο και τους παριστάμενους πιστούς· μην σεβόμενος επίσης τον πόνο των συγγενών που τελούσαν μνημόσυνο και προσβάλλοντας βέβαια και τον ίδιο.
Οι χαρακτηρισμοί δε που χρησιμοποίησε για ξεπούλημα της Μακεδονίας και το πέταγμα κερμάτων που πήρε από το παγκάρι της εκκλησιάς λέγοντας ότι είναι τα τριάντα αργύρια, έχουν βαρύτερη σημασία αφού απευθύνθηκαν σε δημόσιο πρόσωπο· ενώ υπάρχουν και ποινικές ευθύνες του ιερέα.
Πάντως όπως μας είπε από την πρώτη στιγμή ο κ. Μιχαηλίδης δεν είναι στις προθέσεις του να καταφύγει στη δικαιοσύνη, αναμένει όμως την απόφαση της Μητρόπολης Χίου που θα καταδικάζει ξεκάθαρα το γεγονός.
Στην αναφορά του βουλευτή προς την Ιερά Σύνοδο επισημαίνεται εξάλλου ότι η στάση του ιερέα, συνδέεται με το γενικότερο κλίμα που έχει ευθύνη ο Μητροπολίτης Χίου, διότι το καλλιεργεί με μια συνεχή πολιτικολογία και μια συνεχή αναμόχλευση του ζητήματος με κάθε τρόπο, που είναι έξω από τα ποιμαντικά του καθήκοντα.

Σχετικά με τη διαδικασία, το πιθανότερο είναι πάντως η Ιερά Σύνοδος να περιμένει ενημέρωση από το Μητροπολίτη Χίου, αφού είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τα ζητήματα της Μητρόπολης του.
Όπως μας είχε πει από την αρχή εξάλλου ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, παραλαμβάνοντας την επιστολή του κ. Βουλευτού ζητάει καταρχήν γραπτώς τις εξηγήσεις του ιερέα.
Εξηγήσεις, που από την πλευρά του ιερέα ακόμα δεν έχουν δοθεί.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο Μητροπολίτη Χίου ο νέος Δήμαρχος Χίου
Επόμενο άρθροΕνημέρωση της 98ΑΔΤΕ για βολές σε “Μερσίνια” και “Καμένο Δάσος”