Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνει η οικογένεια της 21χρονης συμπολίτισσάς μας, η οποία χθες το μεσημέρι τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, μετά από πτώση από άλογο, κοντά στο σπίτι της, στην περιοχή Αμπελοκήπων Ζακύνθου.

Η νεαρή κοπέλα διακομίστηκε στο Ρίο, όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Η σκέψη όλων των Ζακυνθινών τη συνοδεύει και τα μηνύματα που έρχονται και στην «ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ», για ταχεία ανάρρωση, είναι δεκάδες.

Ο αδελφός της ήταν παρών στο ατύχημα
Το ατύχημα σημειώθηκε χθες περίπου στη μία το μεσημέρι. Η 21χρονη που γνώριζε να ιππεύει καθώς η οικογένειά της εκτρέφει άλογα είχε πάει μια βόλτα μαζί με τον μικρότερό της αδελφό και τα δυο τους άλογα. Κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, μόλις 200 μέτρα από την οικία, το άλογο σταμάτησε απότομα με αποτέλεσμα η κοπέλα να πέσει και να χτυπήσει σοβαρά στο πίσω μέρος του κεφαλιού της. Ο αδελφός της ενημέρωσε τη μητέρα τους και αυτή με τη σειρά της το ΕΚΑΒ. Μέσα σε λίγα λεπτά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αμέσως διασωληνώθηκε. Η «ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ» επικοινώνησε με τον γιατρό που την παρακολούθησε στο νησί. Ο ίδιος μας ανέφερε ότι η κατάστασή της ήταν κρίσιμη μιας και το χτύπημα στο κεφάλι ήταν αρκετά σοβαρό.

Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης διαπιστώθηκε ότι η 21χρονη έπρεπε να διακομιστεί και έτσι, στις πέντε το απόγευμα έγινε η αεροδιακομιδή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια». Λίγα λεπτά αργότερα στις 17:15 το ελικόπτερο τύπου Agusta προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του νοσοκομείου. Οι γιατροί αποφάσισαν πως η νεαρή κοπέλα έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί. Το χειρουργείο της ξεκίνησε χθες αργά το απόγευμα. Ο πατέρας της κοπέλας μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ» για την κατάσταση της υγείας της κόρης του χωρίς όμως να θέλει να μοιραστεί πολλές λεπτομέρειες. Αυτό που μας είπε είναι πως πλέον η τύχη του παιδιού του κρέμεται από τα χέρια των γιατρών και του Θεού.

Στο πλευρό της 21χρονης η οικογένεια της
Εκτός από τον πατέρα της στο πλευρό της 21χρονης βρίσκεται και η μητέρα της. Τα συγγενικά της πρόσωπα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μιας και το ατύχημα έγινε ανεπάντεχα. Η αγάπη της νεαρής κοπέλας για τα άλογα είναι μεγάλη και κανείς δεν περίμενε πως μια απλή βόλτα θα την έβαζε σε περιπέτειες. Εμείς ευχόμαστε να έχει ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει γρήγορα στις καθημερινές της συνήθειες στο νησί.

Έρευνες για τις αιτίες του ατυχήματος
Στο νοσοκομείο έφτασε και η αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης της αιτίας του ατυχήματος. Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι τι μπορεί να έκανε το άλογο να αφηνιάσει και να ρίξει την άτυχη κοπέλα κάτω. Άλλωστε υπενθυμίζουμε ότι η νεαρή αγαπούσε την ιππασία και δεν ήταν η πρώτη φορά που ανέβαινε σε άλογο.

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ: «HMΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚέρκυρα: Συγχαρητήριες επιστολές Μαχειμάρη προς τους νεοεκλεγέντες
Επόμενο άρθροΣέρρες: Καλλιεργούσε έξι δενδρύλλια κάνναβης