Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων από σήμερα 6 Ιουνίου με 102.000 περίπου υποψηφίους να διεκδικούν 78.335 θέσεις στα ελληνικά ΑΕΙ.

Την αρχή θα κάνουν οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Αύριο Παρασκευή 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα, τη Νέα Ελληνική Γλώσσα, μάθημα Γενικής Παιδείας.

Οι εξετάσεις των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού για τα ΓΕΛ και Ειδικότητας για τα ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν έως τις 18 και 20 Ιουνίου, αντίστοιχα.
Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα, από τις 21 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr) έχουν αναρτηθεί τα Μηχανογραφικά Δελτία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019. Έτσι, οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα, μέσω του συνδέσμου «Εξετάσεις», να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό που τους ενδιαφέρει.

Τα τρία μηχανογραφικά έχουν ως εξής:

  1. Το μηχανογραφικό Δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 4 Επιστημονικά Πεδία, για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταίο έτος συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018.
  2. Το Μηχανογραφικό Δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 5 Επιστημονικά Πεδία, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2017.
  3. Το Μηχανογραφικό Δελτίο ΕΠΑ.Λ. 2019 για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταία έτη συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. το 2017 και το 2018.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Αρχίζουν τo πρωί οι Πανελλαδικές 2019-Οι ειδικοί μιλούν για το άγχος (video)

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑίθριος σήμερα ο καιρός στην Κρήτη
Επόμενο άρθροΠαράταση και μετά το 2019 για τη λειτουργία αεριοστροβιλικών μονάδων της ΔΕΗ στην Κρήτη