Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην όμορφη ορεινή Κοινότητα Βερδικουσιας Ελασσόνας διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Ορεινού Ημιμαραθωνίου Δρόμου με την επωνυμία «Ημιμαραθώνιος Βερδικούσιας. Τον αγώνα διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Κοινότητα Βερδικούσιας, τον Δήμο Ελασσόνας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Πολιτιστικούς και Εθελοντικούς Συλλόγους της περιοχής.


Στους αγώνες πήραν μέρος δρομείς από διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και από το ορεινό χωριό. Όπως, ο κύριος Γιάννης Συνάπαλος που είναι 62 ετών, πατέρας 14 παιδιών και 23 εγγονιών και πήρε μέρος στον 2ο Ημιμαραθώνιο Βερδικούσιας.



Στον ίδιο αγώνα έτρεξε και ο Ολλανδός Ποντάικ Πάουρικ που εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος απο τη διαδρομή.


Τον ίδιο ενθουσιαμό εξέφρασαν και τα παιδιά του χωριού που έτρεξαν στον αγώνα των 1000 μέτρων με σκοπό τη δημιουργία κοινωνικής δομής με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.


Στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Λαρισαίος Λευτέρης Παπαθανασίου που πήρε μέρος για πρώτη φορά με χρόνο 1:44:50΄και στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Στελλίνα- Αγγελίνα Συντηλά που διαμένει Θεσσαλονίκη με χρόνο 1:54:45΄.


Στον αγώνα των 5χλμ, στους άνδρες πρώτος τερμάτισε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Ζήσης Τσουρέλης από το Βόλο με χρόνο 23: 12΄και στις γυναίκες η Βολιώτισσα Χριστίνα Χατζηγιαννίδου με χρόνο 30:36΄.

Η εκκινηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων έγινε στην Κεντρική πλατεία του χωριού που πλημμύρισε από κόσμο κάτω από τα δροσερά και αιωνόβια πλατάνια, τη στιγμή που το θερμόμετρο στον Θεσσαλικό κάμπο άγγιξε τους 38 C.

Πριν από την τέλεση των αγώνων υπήρξε και πεζοπορία στην οποία οι δρομείς περπάτησαν περίπου 8χλμ στα καλντερίμια του χωριού, φθάνοντας μέχρι το δάσος οξιάς που απλώνεται πάνω από το χωριό.

Στους τρεις πρώτους των αγώνων και στους πρώτους ανα κατηγορία οι διοργανωτές απένειμαν κύπελλα και οι γυναίκες του χωριού σε όλους τους συμμετέχοντες πρόσφεραν φρούτα και παραδοσιακές πίτες.

Πρόκειται για έναν ιδιάιτερο αγώνα που διεξήχθη σε ένα εμβληματικό χωριό της Θεσσαλίας και της Ευρώπης, με τις περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες, με σκοπό να ναδείξει το δρομικό κίνημα σε μια ξεχωριστή διαδρομή στο μεγαλύτερο δάσος οξιάς στα Βαλκάνια.

Στην πανέμορφη ορεινή κοινότητα παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ο πρώην υφυπουργός και νυν υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Φίλιππος Σαχινίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Νίκος Λιούπας, ο νεοκλεγείς δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην κοινοτάρχης Βερδικούσιας Γιώργος Σάκκας, οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ, Κ. Τζανακούλης, Στέλλα Μπίζιου, Γ. Καραβάνας και του ΚΙΝΑΛ οι Μ. Τολίκας, Ε. Λιακούλη, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βερδικούσιας Κώστας Τσέτσιλας και πλήθος κόσμου που χειροκρότησε όλους τους συμμετέχοντες που έδειξαν το δρόμο της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.



Τον συντονισμό των αγώνων είχε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και ειδικότερα ο πρόεδρος της κ. Ηλίας Καφφές που κατάγεται από την Βερδικούσια, μαζί με τα στελέχη της και την παρουσίαση των αγώνων είχε ο προϊστάμενος του Αθλητικού Τμήματος της εφημερίδας «Ελευθερία» Σωτήρης Κέλλας.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΥΑΘ “πρασίνισε” τον Φάρο του Κόσμου
Επόμενο άρθροΑλβανία-Έντι Ράμα: Ο Μέτα δεν έχει θέση στο γραφείο του προέδρου