Ο κος Γιάννης Γκαράνης

Το φεστιβάλ των παιδικών σταθμών είχε δημιουργία, χρώμα και μουσική, είχε παιχνίδι για τα μικρά παιδιά, αλλά και σχέδια για το μέλλον από την πλευρά των υπεύθυνων. «Ήταν μια εκδήλωση των παιδικών σταθμών του δήμου Κομοτηνής, που σηματοδότησε το τέλος της λειτουργίας τους και την αρχή του Καλοκαιριού τους.» δήλωσε ο υπεύθυνος για την λειτουργία τους, κος Γιάννης Γκαράνης σημειώνοντας πώς κάθε χρόνο εμπλουτίζεται όλη αυτή η διαδικασία, η εκδήλωση με μια κάθε φορά καινούργια προσθήκη.

« Φέτος το θέμα μας ήταν το περιβάλλον. Η φετινή γιορτή ήταν πιο ευχάριστη για μας, καθώς αναλάβαμε εκ νέου την διοίκηση του δήμου. Και για μένα αυτό είναι το πιο ευχάριστο. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε τους Παιδικούς Σταθμούς.»

Δώδεκα παιδικοί σταθμοί, 45 εργαζόμενοι, 525 παιδιά το έμψυχο δυναμικό ενός αλλιώτικου κόσμου. «Κάθε χρόνο δεχόμαστε όλα τα παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν απ έξω» δηλώνει και σημειώνει πως αυτό είναι αυτό που πρέπει να κάνει ο δήμος για τους δημότες της Κομοτηνής. «Φέτος θα έχουμε άλλα τρία τμήματα βρεφικά. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και περνάει από το χέρι μας για να είναι ευχαριστημένοι οι δημότες.»

Σύμφωνα με τον κο Γκαράνη στόχος και της νέας δημοτικής αρχής είναι να κρατήσει τις δομές των παιδικών σταθμών και ιδιαίτερα τις κοινωνικές υπηρεσίες. «Είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι , δυνατό για το δήμο Κομοτηνής. Στόχος να μείνουν όλες οι θέσεις εργασίας και φυσικά όλες οι δομές κι αν μπορέσουμε να τις εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο εκεί που χρειάζεται. Ξέρουμε που υπάρχει αδυναμία και εκεί θα υπάρξει ενδυνάμωση . Όποια υπηρεσία χρειαστεί ενδυνάμωση, θα το κάνουμε την επόμενη μέρα.»
Φώτο: Γιάννης Γκαράνης –Στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ Παιδικών Σταθμών ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣε επ’ αόριστον απεργία τα διαγνωστικά κέντρα (video)
Επόμενο άρθροΤίτλοι Περιφέρειας 10-6-2019 (audio) – ert.gr