Μία εντελώς διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό άσκησης βίας σε μαθητή της Γ’ τάξης Δημοτικού, στο χωριό Ρουσσοσπίτι στο Ρέθυμνο, δίνουν γονείς παιδιών από την περιοχή, οι οποίοι διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι επιχειρήθηκε να ασκηθεί ρατσιστικού τύπου βία λόγω της τουρκικής καταγωγής του παιδιού. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα καταθέτουν γονείς, το θέμα ξεκίνησε από ένα μάλλον βίαιο παιχνίδι, στο γήπεδο του χωριού.

Τα παιδιά, χρησιμοποιήσαν τον κύκλο της σέντρας ως ένα φυσικό σύνορο όπου ο ένας έσπρωχνε τον άλλον για να τον βγάλει από το κύκλο. Στο «παιχνίδι» αυτό συμμετείχαν 5 – 6 παιδιά.

Κατά το διάστημα του «παιχνιδιού» υπήρχαν σπρωξίματα, τραβήγματα με αποτέλεσμα να χτυπήσουν περισσότερο ή λιγότερο όλα.

Σύμφωνα πάντα με την εκδοχή άλλων γονιών: «Το παιχνίδι  ήταν «χαζό» και «επικίνδυνο»  και δεν σκέφτηκε κανένα από τα ανήλικα ότι θα μπορούσαν να χτυπήσουν… και το δυστύχημα είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από τους γύρω ενήλικους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή ΔΕΝ τους σταμάτησε…

Στη συνέχεια, κάποια από τα παιδιά, έφυγαν και είχαν μείνει στο γήπεδο μόνο 3 που δέχθηκαν την επίθεση της μητέρας του μαθητή,  η οποία  τα χαστούκισε μπροστά στα μάτια μαρτύρων με τη δικαιολογία ότι αυτά τα παιδιά χτυπούσαν το παιδί της.

Τα 2 αυτά παιδιά, μετά από το ξυλοδαρμό που υπέστησαν, κατέφυγαν στους γονείς τους, όπου πέραν των αιματωμάτων που είχαν από το χαζό παιχνίδι, είχαν και μώλωπες στα μάγουλα. Οι γονείς και από τα 2 παιδιά, μετά από το νοσοκομείο και το Ιατρικό κέντρο που κατέφυγαν, ξεκίνησαν για να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον της μητέρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία,  ένα από τα δύο παιδιά κρίθηκε ότι χρειαζόταν περαιτέρω περίθαλψη και παρέμεινε για μια ημέρα στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, μέσω κοινού γνωστού επιχειρήθηκε να εκτονωθεί η κατάσταση με αμοιβαίες εξηγήσεις.

Ωστόσο, η κατάσταση δεν φαίνεται να καταλήγει πουθενά, με αποτέλεσμα η υπόθεση να κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

Στην ουσία γονείς καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε περιστατικό ρατσιστικού εκφοβισμού, αλλά μια προσπάθεια  να γλυτώσει η συγκεκριμένη μητέρα τις επιπτώσεις της πράξης της για το ξυλοδαρμό των  συμμαθητών του γιού της.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέο αναμορφωμένο ειδικό κανονισμό αποχέτευσης αποκτά η ΕΥΑΘ
Επόμενο άρθροΟ Τραμπ εξετάζει την αύξηση των δασμών στο γαλλικό κρασί