Η Μαθητική Διαστημική Ομάδα του 4ου και 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, θα παρουσιάσει την Πέμπτη ( 13 Ιουνίου) στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας τον απολογισμό του διαστημικού πειράματος «σύνθλιψη ελιών Καλαμών στα 100 χλμ σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας».

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο καινοτόμο πείραμα που είχε σα στόχο να στείλει ελιές στο διάστημα οι οποίες με ένα ειδικό μηχανισμό θα συμπιέζονταν για να δώσουν ελαιόλαδο.

Εμπνευστής και διοργανωτής αυτού του πειράματος ο δρ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος μηχανολόγος μηχανικός, ειδικός στον σχεδιασμό συστημάτων.
Μαζί με την εθελοντική ομάδα καθηγητών που αποτελείται από τον καθηγητή Φυσικής Φώτη Ασημακόπουλο , τον Ονούφριο Κωστάκη καθηγητή πληροφορικής και την Καθηγήτριά Φυσικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, Κωνσταντίνα Παναγάκου και με την συμμετοχή περίπου 25 μαθητών απο το 4ο και 6ο Γυμνάσιο εργάστηκαν για ένα μεγάλο διάστημα για την ολοκλήρωση του πειράματος.

Μετά από αλλεπάλληλες δοκιμές στις 2 Μαΐου το πείραμά έφτασε στο διάστημα με το επαναχρησιμοποιούμενο διαστημικό όχημα της Blue Origin, παρέμεινε εκεί για 3,4 λεπτά, όπου διεξήχθη η σύνθλιψη του ελαιοκάρπου.

Την Πέμπτη το βραδυ θα παρουσιαστούν τα γενικά αποτελέσματα του πειράματος και θα ανακοινωθούν οι περαιτέρω δράσεις της ομάδας.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑντιδράσεις για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροΤο ΚΚΕ για την καταδίκη τριών αγροτοσυνδικαλιστών της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων