Μοιράσου το άρθρο:

Αισιόδοξες είναι όλες οι πλευρές που έχουν υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας για το αεροδρόμιο ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και πως το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί, μετά τις αυτοψίες και την τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο.
Υπηρεσιακοί παράγοντες από το υπουργείο Υποδομών, με επικεφαλής τον συνονιστή του έργου Γιώργο Αναγνωστόπουλο, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Χίου, αντιδημάρχους καθώς και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου, δήλωσαν ότι προχωρούν ικανοποιητικά, ξεπερνώντας καταρχήν τα εμπόδια που είχαν δημιουργηθεί με την επέκταση της οδού Ιωάννου Χρήστου.

Πιστεύεται έτσι ότι το 2020 θα είναι όλα έτοιμα για την δημοπράτηση του έργου, μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020 που φτάνει σε ποσοστό 95%.
Ο διάδρομος θα έχει τελικό μήκος 1800 μέτρα σν 150 μέτρα εκατέρωθεν ζώνη ασφαλείας.
Όπως είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος, έχει οριστεί τεχνικός σύμβουλος, ενώ βρίσκεται σε καλή φάση η οριστικοποίηση της τεχνικής μελέτης. Χρειάζεται μια μικρή τροποποίηση στην περιβαλλοντική μελέτη του παραθαλάσσιου δρόμου.
Τέλη 2020 θα γίνει δημοπράτηση και 2 με 2,5 χρόνια υπολογίζεται ο χρόνος περάτωσης. Περί τα 16 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για το διάδρομο προσγείωσης και 3 εκατομμύρια για τις κτιριακές εγκαταστάσεις.
Από την Περιφέρεια ζητήθηκε η συνεργασία για να διευθετηθούν τα όμβρια ύδατα του νοτίου άκρου του διαδρόμου και της ευρύτερης περιοχής και βρίσκονται στη διαδικασία ολοκλήρωσης των μελετών.
Σχολίασε επίσης ο κ. Αναγνωστόπουλος, ότι από την ώρα που υπογράφτηκε το μνημόνιο συνεργασίας προχωρά το έργο, ενώ επισήμανε ότι η σύσκεψη δεν έχει καμία σχέση με προεκλογική περίοδο.
Την αισιοδοξία του, από την ώρα που είναι ένα έργο που το επιθυμούν όλοι, εξέφρασε ο αερολιμενάρχης Χίου Μιχάλης Πουπάκης, ενώ ο Παντελής Λεγάτος- πρόεδρος του επιμελητηρίου δήλωσε αισιόδοξος αφού όλα κινούνται με βάση το χρονοδιάγραμμα και ότι θα παρακολουθούν από πολύ κοντά το έργο, ώστε να βοηθήσουν εφόσον χρειαστεί
Την αισιοδοξία του εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Απόστολος Τζιώτης, που μαζί με το συνάδελφό του Στρατή Γδύση πήραν μέρος στη σύσκεψη.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ. Γεροβασίλη: Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη δουλειά της
Επόμενο άρθροΣταματήστε τη συρρίκνωση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης λένε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί