Την ύπαρξη κυκλωμάτων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία που προωθούν αλλοδαπές γυναίκες ως αποκλειστικές νοσοκόμες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα, καταγγέλλουν τα σωματεία των αποκλειστικών που εργάζονται νόμιμα. Γυναίκες και άνδρες μπαίνουν ανενόχλητοι μέσα σε θαλάμους ασθενών και μοιράζουν κάρτες με αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

Στις καταστάσεις των δημόσιων νοσοκομείων βρίσκονται πάνω από 35.000 αποκλειστικές νοσηλεύτριες, οι οποίες εργάζονται κατά κύριο λόγο τη νύχτα αλλά τις περισσότερες ημέρες του μήνα είναι άνεργες.

Εκτιμάται ότι όσες εργάζονται χωρίς άδεια ανέρχονται σε 200.000.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Κωνσταντίνα Ζιώρη: «Στο νοσοκομείο όπου εργάζομαι τις τελευταίες ημέρες 60-70 είναι παράνομες και 5 νόμιμες».

Η αμοιβή της νόμιμης αποκλειστικής ανέρχεται σε 58 ευρώ την νύχτα και καθημερινή και από αυτά ένα μεγάλο μέρος μπορεί να τα πάρει πίσω από το ταμείο του ο ασφαλισμένος.
Ζητώντας σχεδόν τα μισά χρήματα, όσες εργάζονται χωρίς άδεια καταφέρνουν να κερδίζουν πελατεία.
Μία από αυτές ήταν και η γυναίκα που βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου του γενικού νοσοκομείου Νίκαιας, προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο του προσωπικού φύλαξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσεχε ταυτόχρονα 3 ασθενείς του ίδιου θαλάμου με «ταρίφα» 20 ευρώ για τον καθένα.

Οι νόμιμες αποκλειστικές ζητούν από την Πολιτεία να λάβει μέτρα και να προστατέψει τον κλάδο τους.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑντιδράσεις για το σχολιασμό του θανάτου της νοσηλεύτριας από την Athens Voice (video)
Επόμενο άρθρο«Χρυσός» ο Φράγγογλου, «ασημένιος» ο Γεννίκης