Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα σκύψει πάνω από τα προβλήματα όλων των Ελλήνων, είπε στο Βόλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αυτή την ώρα συζητά με νέους εργαζόμενους, στο θεατράκι που βρίσκεται στο χώρο του Ενυδρείου.

Οι πιλότοι και οι τεχνικοί της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, ενημερώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το έργο που επιτελούν καθημερινά, προστατεύοντας τον εθνικό εναέριο χώρο, με τα F16 που επιχειρούν σε όλο το Αιγαίο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που υπηρέτησε τη θητεία του στο συγκεκριμένο στρατιωτικό αεροδρόμιο, τους ευχαρίστησε και δήλωσε πως θα είναι δίπλα στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία παρ’ ότι υπέστησαν τις συνέπειες της δεκαετούς κρίσης, εξακολούθησαν να υπηρετούν την πατρίδα με υψηλό φρόνημα.

O Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι την επόμενη μέρα, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις για να διορθώσει κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις της δεκαετούς αυτής κρίσης. Ενα ξεχωριστό ευχαριστώ στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και σε όσους με τιμή και περηφάνεια φοράνε το εθνόσημο στη στολή τους.

Από τον Αλμυρό όπου έκανε και την παραπάνω αναφορά, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου ισχυρή εντολή για να σχηματιστεί μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση, που θα του δώσει τη δύναμη να μη χρειαστεί να κάνει συμβιβασμούς στην Ευρώπη: «Σάς ζητώ να μην προεξοφλήσουμε, σε καμία περίπτωση, το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα πετύχουμε μια μεγάλη νίκη το βράδυ της Κυριακής. Αλλά θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτή η νίκη, όσο το δυνατόν ισχυρότερη». Μια ισχυρή εντολή, θα μου δώσει δύναμη την επόμενη μέρα, να μην κάνω τους συμβιβασμούς που συχνά πρωθυπουργοί αναγκάζονται να κάνουν. Να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με προσήλωση και αποφασιστικότητα και, ναι, να διαπραγματευτούμε και στην Ευρώπη για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών».

Επόμενος σταθμός του κ. Μητσοτάκης ήταν ο Βόλος, όπου περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες. Λίγο αργότερα, σε κεντρικό καφέ όπου τον περίμεναν παρά την υψηλή θερμοκρασία, εκατοντάδες φίλοι της ΝΔ, μίλησε για το διακύβευμα της 7ηςΙουλίου και στράφηκε κατά του πρωθυπουργού για την απόφασή του να εγκαταλείψει τη Σύνοδο Κορυφής και να μεταβεί στην Κρήτη για προεκλογική συγκέντρωση. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «μετά τις 7 Ιουλίου δεν θα είναι πρωθυπουργός, μέχρι τότε δεν είναι κομματάρχης, και μάλιστα σε μια κρίσιμο σύνοδο κορυφής που δεν ήταν ο Αναστασιάδης γιατί έσπασε τη χώρα του δεν γίνεται να μην εκπροσωπείται η χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης, πως αυτό που του ζητούν οι πολίτες, είναι να φτιάξει κράτος και δεσμευτηκε την 8ηΙουλίου, η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ΝΔ θα ρίξει το κόστος δανεισμού για να πάει μπροστά η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι το δεύτερο που θα ψηφισθεί, τόνισε ενώ άμεσα θα αλλάξει η απλή αναλογική την οποία χαρακτήρισε καταστροφική .

Για τις συντάξεις ανέφερε πως «θα έχουμε εγγυημένη σύνταξη» ενώ για την επικουρική ανέφερε πως σταδιακά θα προχωρήσουμε σ΄ένα σύστημα που θα είναι ατομικός κουμπαράς. Ανέφερε ακόμη πως θα υπάρχει και ιδιωτική ασφάλιση γι αυτούς που θα αντέχουν οικονομικά.

Δεν θα καταργήσουμε κανένα επίδομα, ανέφερε και τόνισε πως θα φθάσουμε το 1 δισ. το εγγυημένο επίδομα αλληλεγγύης.

Υπογράμμισε όμως πως θα πρέπει οι πολίτες να σταματήσουν να βασίζονται στα επιδόματα αλλά θα πρέπει να στηρίζονται στις δουλειές Ανέφερε πως θα στηριχθεί η εργατική νομοθεσία και πως θα παταχθούν οι κακοί εργοδότες.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ανήγγειλε ολοήμερα δημοτικά σχολεία τα οποία δεν θα είναι «πάρκινγκ» παιδιών. Υπάρχουν πολλά κοινοτικά κονδύλια και πόροι για να το προχωρήσουμε με στοχευμένα προγράμματα, ανέφερε.

Θα στηρίξουμε παράλληλα και την γυναικεία επιχειρηματικότητα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για τον κατώτατο μισθό ανέφερε που θα αυξάνεται με διπλάσιο ποσοστό του ΑΕΠ και επανέλαβε ότι ο ΕΝΦΙΑ σε βάθος διετίας θα μειωθεί 30% ενώ όσον αφορά την επιχειρηματικότητα απάντησε πως η κυβέρνησή του θα λύσει τα εμπόδια που υπάρχουν και πως θα ξεμπλοκάρει τα εμπόδια στις μεγάλες επενδύσεις (Ελληνικό , Σκουριές κλπ).

Ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε και σε ερωτήματα εκπαιδευτικών αναφέροντας πως «θα δώσουμε στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να γίνουν τακτικοί . Αυτή τη στιγμή ο θεσμός των αναπληρωτών είναι χρήσιμος διότι καλύπτονται κενά αλλά σε βάθος χρόνου θα προχωρήσουμε σε τακτικές προσλήψεις ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για Φαρμακεία και είπε πως θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς ενώ τόνισε πως θα εξορθολογισθεί η φαρμακευτική δαπάνη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου υπογραμμίζοντας πως έχει τεράστιες δυνατότητες .

Για την τοπική αυτοδιοίκηση ανέφερε που θα συνεργασθεί με όλους τους εκλεγμένους δημάρχους και πως η κυβέρνησή θα βοηθήσει όλους τους δήμους να κυβερνηθούν.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευθυμίου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο “κύμα” με φίλους, ποτό και πολιτική συζήτηση ο Φώτης Χατζηδημητρίου
Επόμενο άρθροΣτο Φεστιβάλ της Ιταλίας MITTELFEST 2019 η «Αντιγόνη»