Με περιοδείες, ομιλίες και συνεντεύξεις συνεχίζουν την προεκλογική εκστρατεία και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Από τη Ρόδο η Φώφη Γεννηματά ζήτησε τη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ. για να μη μπει η χώρα σε περιπέτειες, ενώ από τη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι με ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνει ο λαός.

Σφοδρή επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε κατά την επίσκεψή της στη Ρόδο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής: «Ο κ. Τσίπρας απέφυγε το Debate όπως ο διάβολος το λιβάνι», είπε η Φώφη Γεννηματά και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν θα αναλάβει την ευθύνη να σύρει τον τόπο σε εκλογές με απλή αναλογική.

Το Κίνημα Αλλαγής θα διεκδικήσει την πλήρη κατάργηση του Κλεισθένη ενός νόμου που έδωσε τη χαριστική βολή στην τοπική αυτοδιοίκηση, επισήμανε η Φώφη Γεννηματά στη συνάντησή της με τον δήμαρχο του νησιού και απηύθυνε κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες των Δωδεκανήσων.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι «το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, το δίλημμα δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος. Το πραγματικό δίλημμα είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες. Γιατί το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να είναι προοδευτικό αντίβαρο σε μια ανεξέλεγκτη δεξιά και σε έναν ανεύθυνο λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ (…) Μην απεμπολείτε την προοδευτική σας ταυτότητα, είναι η περηφάνεια μας, είναι πολύτιμη για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που επιστρέφει στο λαό, σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι στέκεται δίπλα στις λαϊκές διεκδικήσεις, μέσα και έξω από τη Βουλή.
Ειπε συγκεκριμένα: Τα σχέδιο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων κομμάτων, είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ (…) Την Κυριακή στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε. Στις 8 όμως, σημασία θα έχει, να είναι δυνατό το ΚΚΕ. Για να είναι πιο δυνατός ο ίδιος ο λαός.

Στο Μενίδι, μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος: «Μόνο Έλληνες, ούτε δεξιοί ούτε αριστεροί και πρέπει να το φωνάξουμε να ακουστεί και μέσα στη Βουλή».

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αφαίρεσαν πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ από το εισόδημα των συνταξιούχων, επισήμανε ο Νίκος Χουντής κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας με εργαζόμενους του ΕΦΚΑ:
«Αγωνιζόμαστε για την επαναφορά του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού, αλληλέγγυου χαρακτήρα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με την ακύρωση όλων των μνημονιακών νόμων».

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙταλία: Άρση του κατ’ οίκον περιορισμού της Γερμανίδας πλοιάρχου του Sea-Watch
Επόμενο άρθροΑχτσιόγλου: Ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν διευκολύνει την αποφυλάκιση καταδικασθέντων για τρομοκρατικές ενέργειες