Μετά από συνάντηση με τη Ζέττα Μ. Μακρή, η  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναζητεί περαιτέρω διασφάλιση του ρόλου των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων.

Μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών και Βουλευτή Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττας Μ. Μακρή, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Αραβώσης, είχε συνάντηση ενημέρωσης με αντιπροσωπεία εργαζομένων της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που άπτονται της  βιωσιμότητας της λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και αφορούν τόσο στα οργανωτικά και θεσμικά ζητήματα όσο και στη δυνατότητα χρηματοδότησης της Θηροφυλακής και από πρόσθετους πόρους, πλέον της κρατικής επιδότησης, όπως είναι το Πράσινο Ταμείο, προκειμένου, αφενός να μην αδρανοποιηθεί και απαξιωθεί ολόκληρος ο μηχανισμός της θηροφυλακής, και, αφετέρου, να μη δρομολογηθούν απολύσεις ομοσπονδιακών θηροφυλάκων.

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και κατανόησε την εύλογη αγωνία των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον, τόνισε ότι τo έργο και η συμβολή των Ιδιωτικών Φυλάκων Θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων στον τομέα της θηροφύλαξης είναι εξαιρετικά σημαντικό και για το λόγο αυτό ο ρόλος τους αναγνωρίζεται και προστατεύεται διαχρονικά τόσο από τη Διοίκηση, όσο και από την Πολιτεία. Επίσης, δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα διεξοδικά, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του, προκειμένου να διασφαλισθεί περισσότερο ο ρόλος των θηροφυλάκων.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αραβώση για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά της να υποδεχθεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και να αναζητήσει περαιτέρω διασφάλιση του ρόλου τους.

Προηγούμενο άρθροΠλημύρισε η παραλία του Βόλου
Επόμενο άρθροΜελέτη για κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην είσοδο του Σέσκλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας