Προφυλακίστηκαν τα δύο από τα εννέα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών στη Μαγνησία, μετά τη χθεσινή απολογία τους, στις 2 Ιανουαρίου, που ξεπέρασε τις δώδεκα ώρες.

Συγκεκριμένα, προφυλακίστηκαν ο 67χρονος αρχηγός της μιας οργάνωσης, αλλά και ο 65χρονος που μετέφερε 560 γραμ. ηρωίνη, ενώ ελεύθερες με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο γυναίκες των οργανώσεων.

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες και στους δύο αρχηγούς  για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ και στα άλλα μέλη των δύο οργανώσεων διώξεις για σύσταση, συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Οι δύο αρχηγοί των οργανώσεων αρνήθηκαν τον αρχηγικό τους ρόλο. Ο πρώτος, μάλιστα, δήλωσε πως δεν είναι πλέον χρήστης ναρκωτικών, ενώ ο δεύτερος παραδέχθηκε πως είναι μακροχρόνιος χρήστης.

Η σύλληψη των δύο οργανώσεων, που έγινε στις 28 Δεκεμβρίου 2019, αποτέλεσε σημαντική επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, καθώς είχαν προηγηθεί τέσσερις μήνες παρακολούθησης. Περίπου πενήντα άτομα στη Μαγνησία ανήκαν στο πελατολόγιό τους.

Προηγούμενο άρθροΠότε αρχίζουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των εορτών
Επόμενο άρθροΣτο Πατητήρι Αλοννήσου ο υπερτυχερός των 9,2 εκατομμυρίων του τζόκερ