Αντιδράσεις σε οπαδικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο προκάλεσε η εισήγηση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε δήλωση του ο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης, τονίζει ότι «εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Η αθλητική δικαιοσύνη, σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τους χορηγούς της, οφείλει να σταθεί στο ύψος της», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, αναφορικά με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ

Για «κακόγουστη στημένη φάρσα με σκηνοθέτη την κυβέρνηση Μητσοτάκη» έκανε λόγο ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ενώ συνέστησε ψυχραιμία.

Έντονη κριτική στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή δήλωσή του σχετική με την απόφαση της eπιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ασκεί με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

«Είναι ντροπή για τη ΝΔ και τον υπουργό της, πρώτα να αλλάζει την Επιτροπή και δύο ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης – με μέλη που ο ίδιος επέλεξε – ουσιαστικά να χαρακτηρίζει ‘μη επιστημονική’ και ‘μη τεκμηριωμένη’ την απόφαση της Επιτροπής», αναφέρει η Ελληνική Λύση και καταλήγει: «Σε αυτή την περίπτωση, είτε ο υπουργός είναι ανίκανος, είτε η επιτροπή που επέλεξε. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, μοναδική επιλογή είναι η παραίτηση του υπουργού. Σε σοβαρά θέματα δεν πρέπει να λαμβάνονται α-σόβαρες αποφάσεις. Γιατί τότε θα μιλάμε για α-σόβαρη και…επικίνδυνη κυβέρνηση».

«Tην ελπίδα για ορθή κρίση των αρμοδίων οργάνων εκφράζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ.

«Με μεγάλη θλίψη και οργή βλέπουμε για μια ακόμη φορά το πρωτάθλημα να παίζεται εκτός γηπέδου. Παρ’ όλα αυτά ελπίζω στην ορθή κρίση των αρμόδιων οργάνων”, υπογραμμίζει ο κ. Τζιτζικώστας.

Για πλήγμα κατά της Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος του κεντρικού δήμου, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δήλωσή του σχετικά με την εισήγηση της επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ.

«Το πλήγμα δεν είναι μόνο κατά του ΠΑΟΚ. Κατά της ομάδας που κατακτά τίτλους και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου που πασχίζει να βρει την χαμένη αξιοπιστία του. Το πλήγμα είναι και κατά της πόλης που αρχίζει να νιώθει περηφάνια και αυτοπεποίθηση» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Η διαφορά σήμερα, είναι ότι η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι δυνατή, η Θεσσαλονίκη μετράει επιτυχίες και το χαίρεται! Εύχομαι οι όποιες σκέψεις και μεθοδεύσεις που θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και κάθε ομάδα της πόλης μου, να ακυρωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι τίτλοι κερδίζονται στο γήπεδο με αγωνιστική υπεροχή και αξία» πρόσθεσε

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέα αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια: 21 προσαγωγές, 4 συλλήψεις
Επόμενο άρθροΥπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε επιχείρηση με γεωργικά μηχανήματα