Μιλώντας από το βήμα της Βουλής στην συζήτηση για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που… «που το άρρωστο κλίμα θα συνεχιστεί θα υποχρεωθούμε να διακόψουμε τη Super League, γιατί καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα από το να έχουμε αυτό το πρωτάθλημα. Θα πράξω αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μου με γνώμονα το κοινό συμφέρον».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε και τα σχέδια της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή «θα αποταθεί στην FIFA και στην UEFA. Οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο. Ναι, μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Απαντώντας στην κριτική που άσκησε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός είπε πως υπάρχει όντως στην ελληνική κοινωνία διάχυτη ανησυχία και για την κατάσταση στα εξωτερικά ζητήματα και για το προσφυγικό και για το γεγονός ότι η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

«Υπάρχει και το αίσθημα της αισιοδοξίας και της εμπιστοσύνης. Αν η κατάσταση κ. Τσίπρα ήταν τόσο άσχημη όσο την περιγράφετε δεν θα προηγήτο η ΝΔ με διαφορά διπλασσια του εκλογικού αποτελέσματος σε όλες τις δημοσκοπήσεις», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως το ποδόσφαιρο δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις με το καθεστώς ιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και την συνεπακόλουθη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι τελευταίες ημέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μίζερη επικαιρότητα. «Δυστυχώς την ώρα που η χώρα ανακτά διεθνώς την αξιοπιστία της στην οικονομία, πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα. Μία επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα. Διχάζοντας του πολίτες ακόμα και με όρους γεωγραφίας», τόνισε.

Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη super league γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα. Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαικής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, προανήγγειλλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, με διεθνή υποστήριξη και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτην ολομέλεια η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ (video)
Επόμενο άρθροΧΥΤΑ Φυλής: Η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας επιβεβαιώνει την ύπαρξη έρευνας-Αμφισβητεί τα ευρήματα