Κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα και τα πωλούσε είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά εξάρθρωσε η Αστυνομία. Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε εξοπλισμό μεγάλης αξίας, υψηλής τεχνολογίας για την κατασκευή ηλεκτρονικών κλειδιών οχημάτων. Η Αστυνομία εξάρθρωσε και δεύτερη συμμορία που έκανε διαρρήξεις σε καταστήματα και οικίες στην Αττική.

Ειδικοί στις κλοπές οχημάτων ήταν οι 8 Έλληνες που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής. Με κατάλληλους υπολογιστές και λογισμικό μπορούσαν να κατασκευάζουν αντικλείδια και μετά να κλέβουν το όχημα που είχαν επιλέξει.

«Πρόκειται για εξοπλισμό ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ο οποίος είναι δυσεύρετος στην Ελλάδα και τις περισσότερες φορές εισάγεται από το εξωτερικό, προϋποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, ενώ καταδεικνύει επαγγελματικού τύπου τεχνογνωσία», δήλωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης.

Η συμμορία πωλούσε τα κλεμμένα οχήματα σε όλη την Ελλάδα ή τα διέλυε για ανταλλακτικά. Τα κέρδη της υπολογίζονται σε 300.000 ευρώ, αν και εκτιμάται ότι είναι πολλαπλάσια. Κάποιοι από τους συλληφθέντες σπαταλούσαν πολλά από τα χρήματα που αποκόμιζαν σε τυχερά παιχνίδια.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε μέλη τετραμελούς σπείρας Ρουμάνων που ειδικεύονταν σε διαρρήξεις και κλοπές διαμερισμάτων και καταστημάτων.

Σημάδευαν με διάφορους τρόπους τα σπίτια που είχαν βάλει στο στόχαστρο, ενώ είχαν κλέψει εξοπλισμό από δυο καταστήματα κατασκευής κλειδιών και έφτιαχναν αντικλείδια που άνοιγαν πόρτες ασφαλείας.

Στην ίδια συμμορία αποδίδουν οι αστυνομικές αρχές την εισβολή με αυτοκίνητο σε χρωματοπωλείο στον Ασπρόπυργο τα ξημερώματα και την ανατίναξη ΑΤΜ στην Ελευσίνα.

Τέλος, τρία άτομα ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία για το περιπολικό που είχαν κάψει χούλιγκαν έξω από το ΟΑΚΑ, πριν από το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕργατικό ατύχημα στους Αγ. Θεοδώρους – Σε κρίσιμη κατάσταση οι 2 από τους 4 τραυματίες (video)
Επόμενο άρθροΠυροβολισμοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης