Έκρυθμη η κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Λέσβο, μετά τα χθεσινά επεισόδια στη Μόρια. Τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι φορείς ζητούν μόνιμη διμοιρία των ΜΑΤ και προχωρούν σήμερα, 4 Φεβρουαρίου σε κατάληψη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν οι κάτοικοι της Λέσβου, μετά τη λαϊκή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες αργά το βράδυ, με επικεφαλή τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουντζούρης ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νησιά της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Χίου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, 3 Φεβρουαρίου, στη Μόρια.

Δύο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποίησαν, χθες, 3 Φεβρουαρίου κινητοποιήσεις και διαμαρτυρήθηκαν για τις καθυστερήσεις στην απονομή ασύλου και τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους,  οι οποίες σημαδεύτηκαν, όπως έγινε γνωστό,  από συγκρούσεις με την Αστυνομία

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος της ΔΕΗ, όπου αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εμποδίσουν τους διαμαρτυρόμενους να φτάσουν στην πόλη της Μυτιλήνης. Πρόσφυγες και μετανάστες άναψαν φωτιές και επιχειρούσαν να κατέβουν στην πόλη μέσα από χωράφια και άλλα δύσβατα σημεία.

Περίπου 500 από τους διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν στην πρωτεύουσα του νησιού και έστησαν αντίσκηνα στην παραλία. Οι διαδηλωτές στις 4 το απόγευμα αποχώρησαν προς τη Μόρια συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

 

 

Πληροφορίες από Έθνος

Προηγούμενο άρθροΔήλωσε το παιδί του φίλου του ως δικό του για να πάρει επίδομα – Κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου
Επόμενο άρθροΑποζημίωση 70.000 ευρώ ζητείται από πολίτη για δημοσιοποίηση φωτογραφίας ΙΧ παράνομα παρκαρισμένου σε θέση ΑμεΑ