Μετά την ΑΔΕΔΥ που ήδη έχει ανακοινώσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό στις 18 Φεβρουαρίου και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (βρίσκεται σε συνεδριακή-εκλογική περίοδο), ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την ίδια ημέρα 24ωρη απεργία.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε συνεδρίασή του στις 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.

Όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα Τάρταρα το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας μας. Με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλει να παγιώσει τις μειώσεις στις συντάξεις.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».

Η ΑΔΕΔΥ με νέα ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ, ενώ ήδη πραγματοποιεί περιφερειακές εκδηλώσεις για το ασφαλιστικό (Xανιά 12/2, Ρέθυμνo 13/2, Λάρισα 17/2).

 

Σχετική είδηση: Aπεργεί η ΑΔΕΔΥ στις 18 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτην Αθήνα ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Π. Τζεντιλόνι
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Ενέκρινε το σχέδιο διεύρυνσης-ανασυγκρότησης η Πολιτική Γραμματεία