«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να βάλει τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία»,  δήλωσε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στο συνέδριο για το λιανεμπόριο  που διοργανώνει η ΕΣΕΕ.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, ότι ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 22% και μάλιστα ένα χρόνο  νωρίτερα από ότι είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, ότι ο συντελεστής φόρου των επιχειρήσεων μειώθηκε από 28 σε 24%  ο φόρος  στα μερίσματα από 10 σε 5%  ενώ τόνισε ότι από το σύνολο του 1,2 δις ευρώ φορολογικών μειώσεων που περιλαμβάνονται  στον προϋπολογισμό του 2020 τα 700 εκατ ευρώ αφορούν στις επιχειρήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης, ότι τόσο η αξία όσο και ο όγκος των πωλήσεων  του λιανεμπορίου κινούνται σε θετική τροχιά  αλλά και ο,τι ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί  είναι μακρύς.

«Εσείς είστε η μεσαία τάξη της χώρας που πιέστηκε αλλά άντεξε τα χρόνια της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους συνέδρους. «Το μερίδιο του λιανεμπορίου στο εθνικό εισόδημα είναι τώρα πάνω από 10%. Οι θέσεις εργασίας που προσφέρει ξεπερνούν τις 700.000 δηλαδή το 18% του συνόλου των εργαζομένων».  Επεσήμανε όμως ότι «πρέπει να μετασχηματιστεί, να αξιοποιήσει τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες και να ενισχύσει την εξωστρέφειά του.»

Προς αυτή την κατεύθυνση το κράτος θα είναι αρωγός είπε ο κύριος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει και μείωση της φορολογίας , έφερε μάλιστα για παράδειγμα τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στα μερίσματα. Τόνισε όμως ότι στις νέες προκλήσεις το λιανεμπόριο πρέπει να είναι ανοικτό και να τις εκμεταλλευτεί.

Όσον αφορά στα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της ΕΣΕΕ καταδεικνύουν ραγδαία αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Νίκος Αθανασόπουλος

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΖΑGΟRΙΝ: Γεωργική παραγωγή και στοχευμένες δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας
Επόμενο άρθροΣτήριξη από τους δήμους της Ηπείρου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτησε ο Ν. Μηταράκης