Υπερβάσεις των ορίων 1 στις 3 ημέρες, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της έρευνας που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο.

Ο επίκουρος καθηγητής Μηχανολόγων – Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Σαχαρίδης, μίλησε χθες το βράδυ, 11 Φεβρουαρίου στην εκπομπή «Special Report» και στον δημοσιογράφο, Τάσο Τέλλογλου, αναφερόμενος στην εντεκάμηνη έρευνα του Πανεπιστημίου, της οποίας τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Βέβαια, ο κ. Σαχαρίδης προχώρησε σε μια πρώτη εκτίμηση, λέγοντας πως έχουμε υπερβάσεις αέριας ρύπανσης 1 στις 3 ημέρες, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην πόλη του Βόλου.

Η χθεσινή εκπομπή του Τάσου Τέλλογλου είχε ανάμεσα στα θέματά της και την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο, στην οποία μίλησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο καθηγητής Πνευμολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κ. Γουργουλιάνης, ο κ. Ελευθεριάδης από τον «Δημόκριτο», ο Τεχνικός Διευθυντής Χαλυβουργίας, κ. Πατέρας και ο Διευθυντής μονάδας της ΑΓΕΤ, κ. Βλάχος.

Μάλιστα, στην αρχή της εκπομπής μίλησε και η κ. Ειρήνη Πλάντζου, συνταξιούχος από τη Ν. Ιωνία, η οποία ανέφερε πως ο αέρας στον Βόλο έχει αλλάξει, ενώ σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν πολλά αιωρούμενα σωματίδια. Δεν παρέλειψε να δηλώσει πως η ίδια αντιλαμβάνεται την αέρια ρύπανση στην πόλη του Βόλου από τη μυρωδιά.

Προηγούμενο άρθροΣορός άνδρα εντοπίστηκε σε παραλία στο Μαρμάρι Ευβοίας
Επόμενο άρθροΑγώνας διάσωσης για απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου