Εντοπίστηκε  καλά στην υγεία της, στη Γαλλία, η 7χρονη Βαλεντίν από το Κονγκό που είχε εξαφανιστεί  από το Παγκράτι. Την ίδια ώρα, για κατοχή πλαστών εγγράφων οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο πατέρας της Βαλεντιν μαζί με άλλα 6 άτομα. Οι αστυνομικοί τον ανέκριναν για δυο ημέρες για την εξαφάνιση της κόρης του. Τελικά ομολόγησε πως έστειλε ο ίδιος το παιδί του σε συγγενικό του πρόσωπο, στη Γαλλία και δήλωσε ψευδώς την εξαφάνισή της.

Οι έρευνες  επικεντρώθηκαν στον πατέρα της αγνοούμενης 7χρονης μαθήτριας, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή ή συμμετοχή του, στην περίεργη εξαφάνισή της.

Ο πατέρας πήγε στη ΓΑΔΑ  από το πρωί της Δευτέρας για συμπληρωματική κατάθεση.

Ομολόγησε ότι ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό. Η ανήλικη στις 21 Δεκεμβρίου μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο, χρησιμοποιώντας το διαβατήριο της κόρης του συγγενικού του προσώπου.

Ο ίδιος, έχοντας εκδώσει αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία σήμερα. Ωστόσο η αναχώρηση του απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.

Να σημειωθεί ότι στις γαλλικές αρχές σε προάστιο της Λυών εμφανίστηκε γυναίκα μαζί με την 7χρονη Βαλεντίν και τον δικηγόρο της και δήλωσε ότι είναι μητέρα της ανήλικης. Ο πατέρας της 7χρονης που αρχικά είχε υποστηρίξει στην ασφάλεια ότι η σύζυγός του δε βρίσκεται στη ζωή σήμερα ωστόσο άλλαξε τη δήλωσή του και είπε ότι  ήταν ψέμα και δεν ισχύει.

Ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν προσήχθη στην Εισαγγελία μαζί με την κατηγορία της έκδοσης πλαστών εγγράφων και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν πλαστά έγγραφα και πλαστή ταυτότητα του πατέρα. Η δικογραφία έχει εμπλουτιστεί και αναμένεται να του ασκηθεί δίωξη για περισσότερες κατηγορίες.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται.

Οι ελληνικές αρχές έχουν  ζητήσει τη συνδρομή των γαλλικών αρχών στις έρευνες, έτσι ώστε να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση.

Ρεπορτάζ : Άννα Βλαχοπαναγιώτη 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ NASA κάνει προσλήψεις: Ζητούνται αστροναύτες – Τα απαραίτητα προσόντα    
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-0 (Πρώτο ημίχρονο)