Με υπερβάσεις των ορίων των αιωρουμένων σωματιδίων PM 2,5 kai PM10 άρχισε η μετάδοση των on line μετρήσεων του Σταθμού Μέτρησης στον Βόλο. Ειδικότερα, έγιναν αρκετές υπερβάσεις των PM2,5 χθες το βράδυ, 12 Φεβρουαρίου, ενώ έχουμε και υπερβάσεις των PM10 τις πρωινές ώρες.

Τα όρια που έχουν θεσπιστεί για τα αιωρούμενα σωματίδια είναι 50mgM για τα PM 10, ενώ για το PM2,5 25 μgm-3.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των μετρήσεων online

Την οn line εφαρμογή του για τη μετάδοση των μετρήσεων ξεκίνησε την Τετάρτη 12-2-2020 ο Σταθμός Μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που βρίσκεται τοποθετημένος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, μετά από την επισκευή και τη συντήρησή του, προκειμένου οι μετρήσεις να προβάλλονται μέσω του on line συστήματος που είχε υποστεί βλάβη.

Παράλληλα, εντός των προσεχών ημερών θα ξεκινήσει την on line εφαρμογή του, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και των απαραίτητων ελέγχων αναβάθμισης, συντήρησης και βαθμονόμησης από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, ο νεοαποκτηθείς δεύτερος Σταθμός Μέτρησης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ο οποίος μετά από αλληλογραφία με το αρμόδιο Υπουργείο μεταφέρθηκε στο χώρο της ΔΕΣΕ.

Συνάμα βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια Τρίτου Σταθμού Μέτρησης 148.000 ευρώ, ποσό που εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο και το οποίο θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας του από την Περιφέρεια. Συνεπώς δύο Σταθμοί καταγράφουν την ποιότητα της ατμόσφαιρας, ενώ το προσεχές διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία προμήθειας και τρίτου. Τέλος η προμήθεια 6 Σταθμών , εκ των οποίων δύο για τη Μαγνησία, θα ολοκληρωθεί μέσω ΕΣΠΑ, με τη Μαγνησία να έχει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο 5 Σταθμών.

Προηγούμενο άρθροΑντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών ο Γιώργος Πατούλης
Επόμενο άρθροΕπέστρεψε ο Μπλιντ μετά τo πρόβλημα που αντιμετώπισε με την καρδιά του