Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο προώθησης της επιλογής του συμβιβασμού με την Τουρκία για να αποτραπεί μία σύγκρουση, εκφράζει ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην εφημερίδα « Έθνος της Κυριακής». «Οπως ένα θερμό επεισόδιο, έτσι και ένας συμβιβασμός με παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνεκμετάλλευση του πλούτου στο Αιγαίο μπορεί να μεγαλώσει τους κινδύνους για την ειρήνη και το μέλλον των λαών», τονίζει ο κ.Κουτσούμπας.

Σχετικά με το προσφυγικό/ μεταναστευτικό ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε: «Ύφεση στο προσφυγικό δεν μπορεί να υπάρξει όσο μαίνονται οι πόλεμοι και όσο υφίστανται η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και ο κανονισμός του Δουβλίνο»

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης, για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει: «Αντί η κυβέρνηση να λειτουργήσει ανοιχτές δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, κατάλληλα και επαρκώς στελεχωμένες με ευθύνη του κράτους και με στόχο να γίνεται γρήγορα η καταγραφή και οι πρόσφυγες να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους, εντείνει τον εγκλωβισμό και την καταστολή.»

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓ. Βρούτσης: 19 διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης με έντονο κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο
Επόμενο άρθροΙατρικό ανακοινωθέν: Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ παραμένει η Κική Δημουλά (video)