Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στις σημερινές εργασίες του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του πρωθυπουργού στην έκτακτη σύνοδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτάξει τα συμφέροντα της χώρας μας στις προκλήσεις που είναι η συνοχή, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η Μετανάστευση και η Κλιματική Αλλαγή.

Η έκτακτη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ξεκινήσει στις 15:00 στις Βρυξέλλες, με την ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και ακολούθως, στις 15:30 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ, την οποία θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με ηγέτες των κρατών-μελών.

Προτεραιότητα της  ελληνικής κυβέρνησης είναι η  μάχη για να μην περικοπούν κονδύλια για το μεταναστευτικό και ιδίως για τη Frontex είπε χθες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Για το ίδιο θέμα, μεταβαίνει σήμερα στο Βερολίνο η ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης, όπου  θα συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών  Χορστ Ζεεχόφερ.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Smart» άφιξη 5 αστέρων τον Αύγουστο του 2020 στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΤεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία Cloud στη μάχη κατά του κορωνοϊού