Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με όλα τα μέσα προστασίας της ανωνυμίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρχει σύστημα αναμετάδοσης της εικόνας κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, ενώ έχει απαγορευτεί και η χρήση κινητού από τον μάρτυρα. Η εξέτασή του θα γίνει με αλλοίωση φωνής. Η μάρτυρας «Αικ .Κελέση» θα καταθέσει στις 20:30.

Και οι δυο καταθέσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη ΓΑΔΑ που έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει την κατάθεση με ηλεκτρονικά μέσα, με αλλοίωση χαρακτηριστικών και ήχου.

Στην εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα δεν προσήλθε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος.

Νωρίτερα το ΚΚΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι αποχωρεί από την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μέχρι να αρθεί το καθεστώς προστασίας.

Κατά συνέπεια στη ΓΑΔΑ έχουν μεταβεί ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας, ο Θανάσης Πλεύρης από τη ΝΔ, ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να συμμετέχουν και άλλα μέλη της επιτροπής στην εξέταση.

Σχετικές ειδήσεις: Προανακριτική: Καταθέτουν οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες-Το ΚΚΕ αποχωρεί από τη διαδικασία

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαναιτωλικός: «Γελάσαμε και σήμερα…»
Επόμενο άρθροΕπεισόδια έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο