Για τους σεισμούς που σημειώθηκαν χθες στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν μίλησε στην εκπομπή «Από τις 6» ο Διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας. «Η περιοχή που βρίσκεται το επίκεντρο είναι πολύ μακριά για να ανησυχεί την Ελλάδα, για κάποιο φαινόμενο ντόμινο», είπε ο κ. Χουλιάρας. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σεισμολόγος Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην ίδια εκπομπή τόνισε ότι οι σεισμοί «γεωδυναμικά δεν έχουν καμία σχέση με τον ελλαδικό χώρο, είναι πάρα πολύ μακριά».

Ο κ. Γερασιμος Χουλιάρας είπε επίσης πως η περιοχή εκεί είναι μεγάλης σεισμικότητας και έδωσε δεδομένα υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος διότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να υπάρξουν τόσο ισχυρές δονήσεις μέσα σε εννιά ώρες.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη είπε πως είναι κάτι αναμενόμενο μέσα στα επόμενη πενταετία όχι όμως σύντομα.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤα γκολ της 18ης αγωνιστικής
Επόμενο άρθροΣτον Βόλο η Νίκη Κεραμέως – Θα δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του σωματείου «Ιππόκαμπος» για την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας