Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 08:52

Στις 09.55 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον Γκρεγκ Κλαρκ.

Ο πρόεδρος της UEFA και ο αντιπρόεδρος της FIFA θα περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, το πλαίσιο της ανάταξης και της επανεκκίνησης του Ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Το ποδοσφαιρικό μνημόνιο θα περιλαμβάνει τις προτάσεις UEFA-FIFA που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να μην μπορούν οι ΕΠΟ και οι σύλλογοι να διαμαρτυρηθούν για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στην χώρα.

Άλλωστε σκοπός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι οι όποιες αλλαγές να έχουν την «σφραγίδα» των δύο Διεθνών Συνομοσπονδιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αξιωματούχοι των διεθνών συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου έφτασαν στην Αθήνα χθες και το βράδυ της Δευτέρας  συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο και τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Σε δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της ΕΡΤ ο πρόεδρος της UEFA ανέφερε: «Είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση. Μιλήσαμε για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Συζητήσαμε για μη κυβερνητικές επεμβάσεις, τις οποίες ούτε η κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθειά της», υπογράμμισε.

«Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα θέμα γύρω από τα οποία κινήθηκε η συνάντηση, δεν απέκλεισε τον κίνδυνο αποκλεισμού, τονίζοντας ότι εξακολουθεί να υφίσταται.

«Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση (Grexit) γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της», απάντησε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ κορωνοϊός σκορπά τον πανικό στις αγορές – Τριγμοί στην παγκόσμια οικονομία
Επόμενο άρθροΈνοχος ένας 69χρονος για σωματική βλάβη και απειλή κατά της ενήλικης κόρης του