Για δεύτερη φορά αρνείται η Εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να καταθέσει στην προανακριτική, επειδή καθυστέρησε η επίδοση της κλήτευσης παραβιάζοντας έτσι τον κώδικα ποινικής δικονομίας, όπως αναφέρει στην επιστολή της: «Για ακόμα μία φορά μου κοινοποιήθηκε εκπρόθεσμα η κλήση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής προκειμένου να προσέλθω και να καταθέσω. Αιτούμαι όπως με καλέσετε εκ νέου νομίμως, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα».
Από την επιτροπή γίνεται λόγος ότι έχει τηρηθεί το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, ενώ η επίκληση για καθυστέρηση στην κλήτευση αποτελεί θεσμική προσβολή, ανέφεραν μέλη της επιτροπής.

Η κλήση σε κατάθεση του Νίκου Παππά προκύπτει από τα όσα φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή που αποκάλυψε την συνάντηση του με τον Δ. Παπαγγελόπουλου στο Μαξίμου τον Μάρτιο του 2016 κάτι που επιβεβαιώνει και ο πρώην υπουργός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1από τις 6.

Στο στόχαστρο του επιχειρηματία και ο εκδότης Γιάννης Φιλιπάκης, οποίος με δήλωση του διευκρινίζει ότι: «Μια υπόθεση εξωδικαστικού συμβιβασμού, ανάμεσα σε ιδιώτες, παρουσιάζεται ως δήθεν απόπειρα δωροληψίας και εκβιασμού. Οι εμπλεκόμενοι θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη».

Για σκοτεινό παραδικαστικό κύκλωμα κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ και επιτίθεται στην κα Τουλουπάκη τονίζοντας ότι «κρύβει και κρύβεται».

Όσον αφορά την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγγελόπουλου πληροφορίες από την πλειοψηφία αναφέρουν ότι έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως η κατάχρηση εξουσίας σε άλλη υπόθεση.

Το θέμα βρίσκεται στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για να απαντήσει με ποια διαδικασία θα γίνει η διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Στο μεταξύ, η κα Τουλουπάκη αρνείται να στείλει απόρρητα έγγραφα του FBI που ζητά η προανακριτική, επικαλούμενη την προστασία μαρτύρων και τις υποχρεώσεις της Εισαγγελίας με τις ΗΠΑ.

Η εισαγγελική λειτουργός θέτει ζητήματα παράνομης κατοχής και διαρροής τους προς την Επιτροπή της Βουλής. Το γεγονός φαίνεται να δημιουργεί προβληματισμό σε δικαστικό επίπεδο καθώς τα επίμαχα έγγραφα είναι φυλασσόμενα στην Εισαγγελία Διαφθοράς και εκτιμάται ότι η γνώση της επιτροπής της Βουλής προέρχεται από διαρροή προσώπου που τα κατέχει παρανόμως.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠροληπτική απολύμανση όλων των σχολείων του κεντρικού δήμου
Επόμενο άρθροΆκυρος ο συναγερμός στο Νοσοκομείο Βόλου για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού – Εποχική γρίπη έχει η γυναίκα