Εν αναμονή της επίσκεψης του πρωθυπουργού στα τρία νησιά του Αιγαίου που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού τελούν οι νησιώτες οι οποίοι κρατούν στάση αναμονής μετά την χθεσινή σύσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στάση αναμονής τηρούν οι νησιώτες όπου περιμένουν να ενημερωθούν από τους δημάρχους που πήραν μέρος στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου. Το κλίμα ήταν εποικοδομητικό και διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να απομονωθούν τα ακραία στοιχεία και να ερευνηθούν τα περιστατικά υπερβολικής βίας από την αστυνομία.

Ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τα τρία νησιά του Αιγαίου που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού, με πρώτο σταθμό τη Σάμο.

Ένταση το βράδυ στο Πυλί της Κω
Ανησυχία επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στο Πυλί της Κω, όταν περίπου 100 μετανάστες κατέβηκαν στο χωριό. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, όμως χάρη στην άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, οι μετανάστες οδηγήθηκαν προς το hot spot.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε Χίο και Λέσβο

Έρευνα έχει διαταχθεί από το αρχηγείο της Αστυνομίας για όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε Λέσβο και Χίο ώστε να εξεταστούν οι υπηρεσιακές ενέργειες αστυνομικών αλλά και οι καταγγελίες πολιτών για άσκηση υπέρμετρης αστυνομικής βιας σε βάρος τους.

Πηγή: ΕΡΤ
Ανταποκρίσεις-Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλη, Θοδωρής Πυλιώτης, Χάρης Ζαβουδάκης, Καλλιόπη Βερβέρογλου, Νίκος Κουντούρης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ
Επόμενο άρθροΣύσκεψη στο Μαξίμου για ενδεχόμενες επιπτώσεις του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία