Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γρήγορα θα σταματήσουν, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν το Σάββατο καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, με την ένταση τους να φτάνει στο μετεωρολογικό σταθμό της Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης τα 103 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ στα Ψαρά και στη Σκύρο τα 95 χλμ/ώρα, βαθμιαία μέσα στη μέρα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή και την Καθαρή Δευτέρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, με εξαίρεση τα δυτικά, όπου την Καθαρή Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 01-03-2020
Γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 02-03-2020
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια, με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά μέχρι το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά στα πελάγη 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροK. Mητσοτάκης: Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού
Επόμενο άρθροΝ. Παππάς:Απόλυτη διαχειριστική ανικανότητα της ΝΔ–Αντιμέτωπη με τα αδιέξοδά της