Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Υγείας προκειμένου η επιτροπή εκτάκτων συμβάντων να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την εκδήλωση τριών νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λόγω της μεγάλης πίεσης που έχουν δεχθεί τα νοσοκομεία αναφοράς τις τελευταίες ημέρες καθώς προσέρχονται προς εξέταση αρκετοί συμπολίτες μας των οποίων τα δείγματα είναι αρνητικά. «Θέλω να τους πω ότι η πολιτεία τους στηρίζει» είπε ο κ. Κικίλιας. Αναφερόμενος στα επτά κρούσματα κορονοϊού επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να υπάρξει ούτε πανικός στους πολίτες αλλά ούτε και εφησυχασμός».

Επτά  τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού 

Εκτός από την 38χρονη στην Θεσσαλονίκη, του παιδιού της και άλλων δύο γυναικών στην Αθήνα ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2.
«Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ».

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Άνοιξε» τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Παναιτωλικό
Επόμενο άρθρο«Πέταξε» βαθμούς στα Πηγάδια ο ΠΑΟΚ, 1-1 με την Ξάνθη