Πάνω από 3000 είναι πλέον οι νεκροί της επιδημίας κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως στην Κίνα, ενώ περισσότεροι από 88.000 έχουν μολυνθεί σε 60 χώρες σχεδόν. Επτά παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ήπια συμπτώματα. 

Ενθαρρυντικό θεωρείται από τους λοιμωξιολόγους, το γεγονός ότι σε όλες τις περιπτώσεις, η πηγή μετάδοσης είναι γνωστή και προέρχεται από το στενό περιβάλλον των πρώτων κρουσμάτων.

Από χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας, ενημερώνει όλους τους πολίτες με μηνύματα μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σχετικά με το τι είναι και πώς προφυλάσσονται από τον ιό.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεύτερος θάνατος καταγράφηκε στην Ουάσινγκτον, ενώ πρώτο κρούσμα ανακοινώθηκε στη Νέα Υόρκη.

Αξιωματούχοι στην Αυστραλία επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα μετάδοσης του ιού, μία 41χρονη γυναίκα που μολύνθηκε από τον αδελφό της που είχε μόλις επιστρέψει από το Ιράν και έναν 31χρονος γιατρό.

Η δημαρχία της Σεούλ υπέβαλε μήνυση εναντίον ηγετικών στελεχών της Εκκλησίας της Σιντσεονζί του Ιησού για ανθρωποκτονία, κατηγορώντας τη θρησκευτική αυτή αίρεση ότι δεν επέτρεψε να εμποδιστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού στη χώρα.

Ο επικεφαλής της αίρεσης ζήτησε συγγνώμη για τις ευθύνες της εκκλησίας στην εξάπλωση της επιδημίας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑστυνομική επιχείρηση σε κατειλημμένο κτήριο στα Εξάρχεια
Επόμενο άρθροΚαθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά