Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 10:14

Σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει τα εξής:

«Η άρνηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών να εγγράψει στα μητρώα του απόφοιτους κολλεγίων ακόμα και αν έχουν καταδικαστικές για αυτόν (Π.Σ.Φ) δικαστικές αποφάσεις, έχει ξεπεράσει κάθε όριο νομιμότητας σε αυτόν τον πλανήτη.

Η κατά αυτόν τον τρόπο απαγόρευση στην πρόσβαση στην εργασία φέρνει στο μυαλό όλων μας άλλες εποχές όπου το “δίκαιο είναι ο νόμος του ισχυρού” όπως έτσι ακριβώς αυτό το σύνολο μερικών “ανθρώπων” του κλάδου ασελγούν πάνω στην δημοκρατία και ποδοπατούν την δικαιοσύνη κατά βούληση χωρίς συνέπειες.Αυτό το είδος του κατ’επέκταση ρατσισμού μας κάνει να διερωτόμαστε πώς και με ποιό τρόπο αυτοί οι λίγοι καταφέρνουν να “δένουν” τα χέρια και τα μάτια της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης σε σημείο τέτοιο που να μην γνωρίζουμε σαν πολίτες ποιος κυβερνάει και πως αυτόν τον τόπο.

Ο ΠΑΣΦΗΒ πραγματοποίησε συγκέντρωση μελών του συλλόγου στο υπ.υγείας από πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές Πανεπιστημίων του εξωτερικού, ώστε επιτέλους να δοθεί λύση σε αυτή την παράνοια.

Από πλευρά μας κατατέθηκε υπόμνημα στον Υπουργό και Υφυπουργού υγείας με αίτημα μας να μην απαιτείται εγγραφή στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών για έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος των αποφοίτων φυσικοθεραπείας πανεπιστήμιων του εξωτερικού, αλλά να απευθύνονται κατευθείαν στην περιφέρεια.Πράξη η οποία συνάδει με το Ευρωπαϊκό δίκαιο.

Φτάνουν πια οι εμπαιγμοί και η ταλαιπωρία χιλιάδων αποφοίτων κολλεγίων. Ζητάμε η Ελληνική κυβέρνηση να δώσει ΝΟΜΙΜΗ και ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ στο διαιωνισμένο ‘τεχνητό” αυτό πρόβλημα ΤΩΡΑ.

Επόμενη κινητοποίηση μας είναι στις 4 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας, ζητώντας άμεση λύση του προβλήματος μας από τον Υπουργό κ.Κικίλια. Καλούμε μαζί μας όλους τους φοιτητές, πτυχιούχους και γονείς για ένα βροντερό παρόν!

Ο ΠΑΣΦΗΒ είναι σύλλογος ΝΠΙΔ ο οποίος δημιουργήθηκε από πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου.Ο σύλλογος από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του μέτρα πολλές δράσεις. Όλες έχουν ως βασικό στόχο την απόκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος η οποία δυστυχώς με την ισχύουσα νομοθεσία μέχρι σήμερα περνά μέσα από την εγγραφή μας στα μητρώα του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ)ο οποίος μας απαγορεύει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με την παράνομη μή εγγραφή μας σε αυτόν.

Διαβάστε ακόμα: Στο παγκόσμιο συλλογικό όργανο προσφεύγει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Ηνωμένου Βασιλείου

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 10:21

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕνισχύονται τα μέτρα φύλαξης στα σύνορα-Συνεχείς προσπάθειες παράνομης εισόδου (video)
Επόμενο άρθροΈτοιμη να λάβει στοχευμένα μέτρα η ΕΚΤ, λέει η Λαγκάρντ