Ακυρώθηκαν πέντε συνολικά εκδρομές σχολείων της Μαγνησίας και πρόκειται να ακυρωθούν ακόμη περισσότερες, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη και όσα δήλωσε στο radiovera.gr, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό λόγω του κορωνοϊού, μέχρι και τις 13 Μαρτίου,

Οι δύο εκδρομές που ακυρώνονται ανήκουν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι υπόλοιπες εκδρομές που ακυρώθηκαν ανήκουν σε Λύκεια, που επρόκειτο να ταξιδέψουν συγκεκριμένα στην Ολλανδία, τη Βαρκελώνη και τη Μάλαγα, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «ERASMUS».

Πρόκειται να ακυρωθούν πολλές ακόμα σχολικές εκδρομές σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη και μετά τις 13 Μαρτίου, ενώ χάνονται μέχρι και 3.500 ευρώ από τα χρήματα που έχουν δοθεί μέσω του προγράμματος «ERASMUS», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Θα ζητήσουμε να επεκταθεί το πρόγραμμα «ERASMUS» κατά έξι μήνες, ώστε να μπορούν να γίνουν οι εκπαιδευτικές εκδρομές», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει ακόμα κάποια σαφή οδηγία για όσες εκδρομές αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς.

 

Προηγούμενο άρθροΗ μοναξιά επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής
Επόμενο άρθροΑκυρώνεται το Google I/O 2020 λόγο κορωνοϊού