Σε εφαρμογή από σήμερα και για 48 ώρες τα έκτακτα μέτρα στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, που αποφασίστηκαν χθες εκτάκτως στο υπουργείο Υγείας, καθώς από αυτούς τους τρεις νομούς προέρχονται οι 54 εκδρομείς στους Αγίους Τόπους μεταξύ των οποίων και ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που διαπιστώθηκε ως το ένατο κρούσμα κορονοϊού Covid-19 στη χώρα. Ο 66χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου και ήδη γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του στην Πάτρα και την Αμαλιάδα, από όπου κατάγεται.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για σήμερα 5 και αύριο 6 Μαρτίου 2020.

Εντός του διημέρου τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν.

Ο λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας, των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που πρέπει αποφεύγουν τις συναθροίσεις, τις  επισκέψεις σε νοσοκομεία και σε ανθρώπους που είναι ασθενείς.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του’ υπογράμμισε.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕλληνογερμανικό φόρουμ στο Βερολίνο με Κυριάκο και Μέρκελ: Ευκαιρίες για μεγάλες δουλειές
Επόμενο άρθροΈκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο ως την Παρασκευή (video)