Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, και τον αναπληρωτή βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Μάθιου Πάλμερ, επεσήμανε το δικαίωμα της Ελλάδος να υπερασπιστεί τα σύνορά της, και τόνισε ότι οι ΗΠΑ στέκονται απολύτως αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα στο ζήτημα που αντιμετωπίζει.

«Αυτό που συμβαίνει στα σύνορα αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπογραμμίζει πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση. Η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στη φιλία, την υποστήριξη και τη σχέση με τις ΗΠΑ», υπογράμμισε.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Delphi Economic Forum με θέμα «Η στρατηγική των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο» ο κ. Πάλμερ τόνισε ότι «Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορα της. Είναι μια απολύτως λογική θέση. Είναι υποχρέωση και ευθύνη κάθε κράτους». Τόνισε δε, πως είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση που να επιτρέπει τη σταθερότητα και να παρέχει μια μακροπρόθεσμη απάντηση στην πρόκληση αυτή.

Ο Αμερικανός πρέσβης με ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε την στήριξη στην Ελλάδα για την ασφάλεια στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα, αλλά και τη συνεργασία στο NATO.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠροτάσεις για μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΈξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού