Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφύγουν όλους τους χώρους συγχρωτισμού, επιπλέον των κυβερνητικών μέτρων, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, επίκουρος καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Μιλώντας στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι «υπάρχει αυτή τη στιγμή η τάση εξάπλωσης στη χώρα μας» αλλά επεσήμανε ότι δεν είναι εύκολο να κάνει κάποιος πρόγνωση για τα ποσοστά εξάπλωσης, αφού αυτά βασίζονται σε «επιδημιολογικά μοντέλα με μαθηματικό υπόστρωμα», τα οποία άλλοτε επιβεβαιώνονται και άλλοτε διαψεύδονται στην πράξη.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ ενημέρωσε για την τηλεφωνική γραμμή 1135, στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για πληροφορίες και η οποία όπως είπε έχει ήδη βρει μεγάλη ανταπόκριση. Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι στην πρωινή βάρδια την χθεσινή ημέρα δέχθηκε 2.500 κλήσεις.
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος επεσήμανε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και αυτές «πρέπει να αποφύγουν (όλους) τους χώρους συγχρωτισμού, επιπλέον από αυτά που λέει η κυβέρνηση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ συνέστησε «να μην εκκλησιαστούν» (για κάποιο χρονικό διάστημα) «όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

Πηγή:Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Κλείνει ξανά το Κολλέγιο Αθηνών
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Με “ξεκάθαρες θέσεις” για προσφυγικό στη συνάντηση με Μέρκελ-Όχι στα ευχολόγια