Στον Βόλο έρχεται η Ολυμπιακή Φλόγα του 2020 την Κυριακή, 15 Μαρτίου, με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από τον Βόλο στη λαμπαδηδρομία.

Συγκεκριμένα, στις 3 παρά 20 το μεσημέρι της Κυριακής θα αρχίσει η λαμπαδηδρομία από την οδό Πολυμέρη μέχρι την οδό Αθανασάκη και στις 3, θα γίνει στάση στο Δημαρχείο Βόλου, όπου θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχει και η Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου. Η εκδήλωση, μάλιστα, θα κλείσει με αφιέρωμα στον Βολιώτη, διάσημο μουσικοσυνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου και θα διαρκέσει σαράντα πέντε λεπτά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Ανδρέα Ζέρβα και όσα δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ, σήμερα, 10 Μαρτίου.

Στη συνέχεια, η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί για τα επόμενα τριακόσια μέτρα με τον Βασίλη Πολύμερο, ο οποίος είναι χάλκινος ολυμπιονίκης κωπηλασίας στην Αθήνα το 2004, ασημένιος ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008 και παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Χρήστος Βολικάκης, ο μοναδικός Βολιώτης αθλητής (παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας πίστας, πρωταθλητής Ευρώπης, έχει συμμετάσχει σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες) που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, θα είναι εκείνος που θα κάνει την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας εκτός της πόλης του Βόλου και από εκεί ο επόμενος σταθμός θα είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι άλλοι δύο Βολιώτες πρωταθλητές που θα συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία είναι η Ελευθερία Φτούλη, όγδοη ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 και ο Στέλιος Μανθογιάννης, παγκόσμιος πρωταθλητής υδατοσφαίρισης Εφήβων, το 2018.

Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε πως η τελετή θα πραγματοποιηθεί κανονικά και δεν θα ακυρωθεί λόγω του κορωνοϊού, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες του Βόλου να παρευρεθούν σε αυτή τη σπουδαία, για τον Βόλο, στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο.

Βέβαια, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας,να πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές, λόγω των μέτρων καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η τελετή αφής είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαρτίου, στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Τζάρεντ Λέτο βρέθηκε ένα βήμα πριν τον θάνατο
Επόμενο άρθροΑίγιο:Κουκουλοφόροι «χτύπησαν» δύο σπίτια