Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας αναμένεται  στην Αρχαία Ολυμπία και θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση από τις 11.15 στην ERTsports. Στη χθεσινή πρόβα που ήταν κλειστή για το κοινό λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, η Φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς παρίσταται στην τελετή και θα συμμετάσχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ως τρίτος λαμπαδηδρόμος.

Προηγουμένως, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος και για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, θα λάβει μέρος στην τελετή υπογραφής της Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο ξενοδοχείο Arty Grand Hotel.

Κατόπιν, ο αντιπρόεδρος θα παραβρεθεί στην τελετή απονομής του Χρυσού Μεταλλίου της Ολυμπιακής Αξίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Tόμας Μπαχ.

«Είναι μεγάλη χαρά να σας υποδεχόμαστε, σε αυτές τις περίπλοκες συνθήκες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αύριο είναι μία ξεχωριστή μέρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα γίνει σε ειδικές συνθήκες αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο και ότι, τελικά, αυτή η πανδημία δεν θα επηρεάσει τους Αγώνες και φυσικά την υπέροχη διαδικασία, τη λαμπαδηδρομία που οδηγεί στους Αγώνες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα συναντηθεί και με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με τον οποίο θα συζητήσουν τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό στον τουρισμό και γενικότερα στην πορεία της οικονομίας.

Ο  Μαργαρίτης Σχοινάς θα ενημερώσει για τις χθεσινές αποφάσεις του Συμβουλίου και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλο.

Πηγή:Πρώτο Πρόγραμμα,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑλμυρός: Δύο ευρώ για μια μάσκα! (φωτό)
Επόμενο άρθροΗ ΠΝΠ με τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού-Τι προβλέπει αναλυτικά (pdf)