Επενδυτική πρωτοβουλία ύψους 37 δισεκατομμυρίων ευρώ ως τμήμα ενός πακέτου μέτρων για την προστασία των οικονομιών της Ενωσης, ανακοίνωσε η Κομισιόν

Το πράσινο φως για δημοσιονομική ευελιξία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού έδωσε η Κομισιόν στους «27».

Η Ευρωπαϊκή Ενωση υπόσχεται την «μέγιστη ευελιξία» επί των δημοσιονομικών κανόνων και των κρατικών επιδοτήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος της Κομισιόν τάχθηκε επίσης κατά του κλεισίματος των συνόρων.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αναλάβει επενδυτική πρωτοβουλία ύψους 37 δισεκατομμυρίων ευρώ ως τμήμα ενός πακέτου μέτρων για την προστασία των οικονομιών της Ενωσης απέναντι στις επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αλλά μέτρα που η Κομισιόν θα αναλάβει για να στηρίξει τις οικονομίες των χωρών μελών είναι η ευελιξία ως προς τα δημοσιονομικά ελλείμματα και την κρατική βοήθεια, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα εγγυηθεί επίσης την χορήγηση 8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια προς 100.000 επιχειρήσεις για την στήριξη του επιχειρηματικού τομέα, πρόσθεσε.



Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο“Μένουμε σπίτι”- Καμπάνια του Υπουργείου Υγείας (video)
Επόμενο άρθροΑκυρώνεται το Microsoft Build, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά online εξαιτίας του κορωνοϊού