Τους 13 έφθασαν οι νεκροί από τον κορoνοϊό στην Ελλάδα και 530 τα κρούσματα, ενώ 100 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 18 είναι διασωληνωμένοι.

Τις επόμενες μέρες περιμένουμε νέα αύξηση των κρουσμάτων, η οποία θα είναι ανάλογη με τη συμμόρφωση στα μέτρα περιορισμού, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας πως ο κορονοϊός δεν σέβεται ηλικίες και σύνορα, αλλά και αυτούς που δεν τον υπολογίζουν. Κάλεσαν ακόμη τους πολίτες να μην συρρέουν στα νοσοκομεία γιατί κινδυνεύουν να μολυνθούν ή να μολύνουν άλλους.

Δραματική έκκληση για αυτοπεριορισμό και σεβασμό της ζωής και του κοινωνικού συνόλου, απηύθυνε η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι από τη συμπεριφορά του πληθυσμού θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία περιοριστικά μέτρα, απαγορεύτηκε η μετακίνηση προς τα νησιά εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, καθώς και ο απόπλους όλων των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Από τη Δευτέρα 23/3 οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με τους μισούς παραγωγούς και με απόσταση 5 μέτρα μεταξύ των πάγκων, ενώ στα σούπερ μάρκετ, τα οποία σήμερα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα εισέρχεται ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Σήμερα Κυριακή 22/3 θα αναχωρήσουν πτήσεις από Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Πράγα, Βελιγράδι και Τιφλίδα με προορισμό την Αθήνα, και από το Κίεβο για Θεσσαλονίκη. Όλοι οι ταξιδιώτες θα ελεγχθούν στα ειδικά εργαστήρια του ΕΟΔΥ στα αεροδρόμια και θα τεθούν σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα κατ` οίκον. Εν πλω από την Ανκόνα για Πάτρα βρίσκεται πλοίο με 250 Έλληνες από την Ιταλία.

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Κρίσιμες στιγμές για την έκβαση της μάχης (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Να επισκευαστεί η πεζογέφυρα στη Ζάχου ζητούν οι κάτοικοι των Αγ. Αναργύρων (φωτό)
Επόμενο άρθροΝοσοκομειακά απόβλητα από κορωνοϊό στον Βόλο – Αντιδράσεις από την Επιτροπή Αγώνα