Σε διευκρινίσεις για το μέτρο απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας προχώρησε μέσω της ΕΡΤ ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος. Όπως είπε μέχρι στιγμής γίνονται έλεγχοι και συστάσεις, ωστόσο αργότερα το λόγο θα έχουν τα πρόστιμα. “Το πρωί υπάρχει πιο χαλαρή εφαρμογή των μέτρων άλλα σε μερικές ώρες θα ξεκινήσει η υποβολή προστίμων. Θα πρέπει να προμηθευτούν όλοι με τις απαραίτητες βεβαιώσεις”. Προανήγγειλε δε συμπληρωματικές οδηγίες και εγκυκλίους προκειμένου “το μέτρο να εφαρμοστεί όπως πρέπει”.

“Ζούμε σε καταστάσεις πρωτόγνωρες, είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα” είπε, ενώ απαντώντας σε καταγγελίες πολιτών ότι οι αστυνομικοί δεν τηρούν τις αποστάσεις κατά τους ελέγχους, είπε πως το θέμα θα αντιμετωπιστεί από το αρμόδιο υπουργείο.

Απέδωσε το φαινόμενο της αυξημένης κυκλοφορίας σε κεντρικές αρτηρίες, κυρίως στον Κηφισό, στο ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν όπως και ο δημόσιος τομέας και οι εργαζόμενοι μεταβαίνουν για τις βεβαιώσεις από τους εργοδότες τους ακόμα κι αν δουλεύουν εκ περιτροπής. “Θα δούμε πως θα εξελιχθεί και αύριο το θέμα της κίνησης και η κυβέρνηση θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για να υπάρχει αυτή η εικόνα” είπε και κάλεσε τις επιχειρήσεις να ελαχιστοποιήσουν το προσωπικό που μεταβαίνει στα γραφεία, να αξιοποιήσουν την τηλεργασία. “Πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους παροχής εργασίας” είπε ο κ. Λιβάνιος.

Για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία ώστε να προμηθευτούν τις βεβαιώσεις, είπε πως αυτές ακριβώς οι ευπαθείς ομάδες είναι που πρέπει να μην μετακινούνται και εκτίμησε πως οι δήμοι μπορούν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές ανάγκες των ηλικιωμένων προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας τους.

Σε σχέση με την αραίωση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, κάτι που σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών δημιουργεί συνωστισμό στα εναπομείναντα δρομολόγια, είπε pvw θα επιληφθεί το υπουργείο Μεταφορών ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Kάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις στο ελάχιστο και να προσαρμοστούν όλοι στις νέες συνθήκες της τηλεργασίας.

“Δεν έχουμε πολλές επιλογές για να περιφρουρήσουμε τη δημόσια υγεία, μην φθάσουμε στο σημείο της Ιταλίας. Πρέπει όλοι να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες” τόνισε.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Μαντόνα ολόγυμνη στη μπανιέρα της στέλνει το μήνυμά της για τον κορονοϊό
Επόμενο άρθροΛάρισα: Θύμα τηλεφωνικής απάτης μια 72χρονη – Έδωσε 20.000 για να βοηθήσει την κόρη της