Με αυστηρά μέτρα προστασίας, προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά του κορονοϊού, επαναπατρίζονται δεκάδες Έλληνες που βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Όσοι έφθασαν από την Ισπανία μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, όπου θα παραμείνουν για καραντίνα, ενώ συντονισμένη επιχείρηση στήθηκε για την ασφαλή υποδοχή όσων έφθασαν, μέσω Πάτρας, από την Ιταλία. Την επιστροφή τους στα σπίτια τους, για όσους δεν διέθεταν μεταφορικό μέσο  ανέλαβε με οχήματα της ανέλαβε η Πυροσβεστική .

Η διαδικασία επαναπατρισμού έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή, με τις ελληνικές αρχές να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, ελέγχοντας για κορονοϊό, όλους όσους επιστρέφουν. Σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες  και συνεννοήσεις για τον επαναπατρισμό Ελλήνων που είναι στην Βρετανία. Ωστόσο ο περιορισμός των πτήσεων απο το εξωτερικό και των άλλων δρομολογίων στα μέσα μεταφοράς, δημιουργεί ιδιαίτερο καθεστώς χειρισμών.

Το ζήτημα των επαναπατρισμών απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένονται αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο καθώς το θέμα είναι λεπτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠΟΫ: «Ακτίνα ελπίδας» για την Ιταλία
Επόμενο άρθροΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Καταμαράν σε καραντίνα  στην παραλία του Βόλου