Tο απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτη πτήση της Aegean απο την Κωνσταντίνουπολη για Αθήνα για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών και πολιτών τρίτων χωρών με ελληνική άδεια διαμονής, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι σήμερα Πέμπτη στις 12:00 στην Τουρκία. Η πτήση θα πραγματοποιηθεί στις  17:20 .

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 15:00 το αργότερο.

Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρεία θα επικοινωνήσει μαζί τους στα δηλωθέντα στοιχεία για τις επιμέρους διαδικαστικές ενέργειες περί πληρωμής και συναφή ζητήματα.

Σε περίπτωση εκδήλωσης επιθυμίας τελευταίας  στιγμής,  όσοι ενδιαφέρονται  μπορούν επικοινωνήσουν με την Αρχή μας είτε τηλεφωνικώς στο 02123938290-1-2-4 ή  με ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected] έως σήμερα στις 12:00 (τοπική), αποστέλλοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλεκτρονική δ/νση, αριθμό διαβατηρίου/ταυτότητας ανάλογα με ποιο θα ταξιδέψουν)

θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης για επικοινωνία σε ώρες εκτός λειτουργίας της Προξενικής Αρχής είναι 00905436819982.

Από τη  Βρετανία με πτήσεις τσάρτερ αναμένονται να επιστρέψουν οι περίπου 200 εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Stansted. Σύμφωνα με την πρεσβεία μας ι πολίτες που παραμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν έχουν άλλο τρόπο να επιστρέψουν, θα πρέπει να επιστρέψουν στις πόλεις διαμονής τους και από σήμερα Πέμπτη να εγγραφούν στην κατάσταση των αιτούντων επαναπατρισμό προσώπων που λειτουργεί ηλεκτρονικά, με μέριμνα της Πρεσβείας.

Η ευθύνη για την ταλαιπωρία των Ελλήνων επιβατών  βαραίνει τις αεροπορικές εταιρίες  καθώς με ΝΟΤΑΜ που τους κοινοποιήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας ήταν ενήμερες για την αναστολή των πτήσεων προς την Ελλάδα. Για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζονται σε περισσότερους  απο 2000 Έλληνες πολίτες, που επιθυμούν να επαναπατρισθούν.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη 

Σχετική Είδηση: Η πρεσβεία στο Λονδίνο για τους ‘Ελληνες εγκλωβισμένους σε βρετανικό αεροδρόμιο (video)

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός – Μπιλ Γκέιτς: «Τι θα έκανα αν ήμουν πρόεδρος…»
Επόμενο άρθροΔιαδικτυακό σεμινάριο με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο από τον Σύνδεσμο Προπονητών