Κανονικά θα καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα 2020 μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου στους εργαζόμενους οι επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία και δεν αναφέρονται στους συγκεκριμένους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από τις αλλαγές που έχουν προκύψει από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να καταβάλλουν ολόκληρο το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους οι επιχειρήσεις που είτε έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας Αρχής είτε βάσει των ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών πλήττονται από τις συνέπειες του κορωνοϊού.  Το μεγαλύτερο μέρος του θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Υπενθυμίζεται πως 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν Δώρο Πάσχα, το οποίο είχε καταργηθεί για το Δημόσιο.

Οι εργοδότες έχουν προθεσμία να υποβάλλουν αιτήσεις για την υπαγωγή των εργαζόμενων τους σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων μέχρι 31/3. Στη συνέχεια την Τετάρτη 1/4 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους. Από σήμερα στο ΕΡΓΑΝΗ θα υπάρχει και νέα φόρμα υποβολής, εμπλουτισμένη με ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας.

Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται την Μεγάλη Τετάρτη, εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Για το Δώρο Πάσχα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος

Έγκλημα στην Κηφισιά: Είπε στη μητέρα του «Πάω βόλτα» και σκότωσε τη σύζυγο και τη φίλη της

Μητσοτάκης προς υπουργούς και βουλευτές ΝΔ: Καταθέστε το μισό του μισθού σας για τον κορωνοϊό

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιάθεση 100 κλινών για τον COVID -19
Επόμενο άρθροΓεωργιάδης: Αρχές Απρίλη το πρώτο €δισ. για τον εγγυητικό μηχανισμό δανειοδότησης