Αρνητικά στον κορωνοϊό είναι τα αποτελέσματα δειγμάτων για ένα παιδάκι 11 μηνών, που νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά και για δύο ηλικιωμένους που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

Αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για επτά συνολικά ύποπτα κρούσματα, ανάμεσά τους και δύο παιδάκια, ηλικίας 17 και 2,5 μηνών.

Για το 17 μηνών παιδάκι αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος, καθώς το αποτέλεσμα της πρώτης εξέτασης είναι αμφισβητήσιμο, γιατί ο χρωματισμός του τεστ που υποδηλώνει ότι το δείγμα είναι θετικό δεν έγινε σε όλη την έκταση του δοκιμαστικού υγρού. Θα  έπρεπε να αλλάξει το χρώμα σε όλο το υλικό και  να γίνει γκρι. Ο χρωματιμός όμως ήταν μερικός και όχι καθολικός.

Εξαιτίας αυτής της αμφιβολίας ζητήθηκε και δεύτερο δείγμα από το νήπιο. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται πάντα ως ύποπτο κρούσμα με όλα τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται σε αυτές τις περιπτώσεις  σαν να επρόκειτο δηλαδή για θετικό.

Το παιδί διαμένει με την οικογένειά του στο Αλιβέρι.

Με δεδομένες τις κακές υγειονομικές συνθήκες που ζουν οι τσιγγάνοι στο Αλιβέρι και την απόλυτη έλλειψη μέτρων προστασίας   υπάρχει έντονη ανησυχία για ολόκληρο τον καταυλισμό.

Σήμερα τα ξημερώματα, εισήχθη και το 2,5 μηνών βρέφος στο Νοσοκομείο Βόλου, με ήπια συμπτώματα.

 

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Δεύτερη δειγματοληψία για τσιγγανάκι 17 μηνών από το Αλιβέρι – Το πρώτο δείγμα έδειξε «μερικώς» θετικό για τον κορωνοϊό
Επόμενο άρθροΒόλος: Δεύτερη επιστολή στον Πρωθυπουργό από την Επιτροπή Αγώνα για την αναστολή λειτουργίας της ΑΓΕΤ